Foci

Otthon botlott az Inter, magyaros gól Bilbaóban

inter kazany (inter, internazionale, rubin kazany)
inter kazany (inter, internazionale, rubin kazany)

A milánói csapat az utolsó utáni pillanatban mentett pontot az Európa Ligában, Lencse László tevékeny részt vállalt csapata góljában.

A Videoton és csoportja számára is megkezdődött az Európa Liga 2012-13-as szezonja. A magyar csapat mérkőzéséről és 3-0-s verségéről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

A leendő ellenfelek közül a Sporting a Basellel csapott össze. A portugálok számítottak esélyesebbnek, de a 0-0-s félidő után emberhátrányba kerültek a második játékrész derekán. Kihúzták viszont így is gól nélkül.

A nagyok közül az Internazionale a BL-ből már ismert Rubin Kazanyt fogadta, és az oroszok megszerezték a vezetést rögtön a mérkőzés elején. Az olaszoknál nem volt ott a kezdőben Wesley Sneijder, ott volt viszont a csatársorban Liveja, ő egyenlített. Hiába, mert a milánóiak képtelenek voltak erőt meríteni a gyors talpraállásból: a találkozó hajrájában Rondon ismét az oroszokat hozta előnybe, így az Inter csak egy nagy hajrában bízhatott, végül a 92. percben Nagatomo volt eredményes Diego Milito passza után.

A szláv csoportnak is nevezett négyesben a Partizan Belgrád az azeri Nyefcsi Bakit fogadta, itt sem született gól.

Az I csoportba kapott besorolást a tavalyi döntős Athletic Bilbao, és a baszkok korán hátrányba kerültek Lencse László hátának köszönhetően. Az Ironi Kiryat Shmona ugyanis Rochet lövése után előnybe került a 14. percben, a lövés után a magyar támadó hátáról került a bilbaói kapuba a labda. Laskurain egalizált, de az izraeliek remekül tartották magukat. Ennek köszönhetik bravúros pontszerzésüket.

A kvartett másik összecsapásán a Lyon a Sparta Prágával vívott nagy taktikai csatát. A második félidő derekán 5 perc alatt szerzett két gólt a francia csapat, ez pedig megalapozta a három pont megszerzését, még akkor is, ha a csehek később szépítettek.

A Videotont két éve búcsúztató szlovén Maribor kiválóan játszott a görög Panathinaikosz ellen, és szép győzelmet aratott. A csoport nagy esélyese, a Tottenham ugyanakkor folytatta görcsös játékát a Lazio ellen. Végül nem született gólt a White Hart Lane-en sem, pontosabban igen, de a hazaiak két találatát is érvénytelenítette a játékvezető.

A Leverkusennek kellett először szembenéznie az Európa Ligában már nagyon sok csapatnak nagyon nagy kellemetlenséget okozó ukrán Metalist Kharkivval. A németek is óvatosak voltak, itt is maradt a 0-0. A Rapid Wien a Rosenborggal csapott össze, a norvégek kétszer is vezettek, és meg is nyerték az összecsapást.

Huszti Szabolcs kezdett a Hannoverben a Twente otthonában, a Bundesliga legjobb nyári igazolásának megválasztott magyar középpályás végig is játszott, csapata 0-2-ről állt fel, és mentett pontot.

A spanyol Levante számára minden meccs ajándék a nemzetközi porondon, de igaz lehet ez a svéd Helsingborgra is. Kettejük mérkőzésén a 40. percben született meg az első gól, és mint később kiderült, az utolsó is.

Eredmények – Európa Liga, 1. forduló

G csoport:

Genk – Videoton 3-0 (1-0)
gólszerzők: Vossen (22.), Buffel (77.)

Sporting – Basel 0-0
piros lap: Xandao (50.)

H csoport:

Internazionale – Rubin Kazany 2-2 (1-1)
gólszerzők: Livaja (39.), illetve Ryazantsev (17.), Rondon (84.)

Partizan Belgrad – Nyefcsi Baki 0-0

I csoport:

Atheltic Bilbao – Ironi Kiryat Shmona 1-1 (1-1)
gólszerzők: Laskurain (40.), illetve Rochet (14.)

Lyon – Sparta Praha 2-1 (0-0)
gólszerzők: Gomis (59.), Lopez (62.), illetve Krejci (77.)

J csoport:

Maribor – Panathinaikosz 3-0 (1-0)
gólszerzők: Beric (25.), Ibraimi (62.), Tavares (88., 11-esből)
piros lap: Spyropoulos (92.)

Tottenham – Lazio 0-0

K csoport:

Bayer Leverkusen – Metalist Kharkiv 0-0

Rapid Wien – Rosenborg 1-2 (0-1)
gólszerzők: Katzer (66.), illetve Elyounossi (19.), Dorsin (60.)

L csoport:

Twente – Hannover 2-2 (1-0)
gólszerzők: Janssen (7.), Chadli (54.), illetve Sobiech (67.), Wisgerhof (73., öngól)

Levante – Helsingborg 1-0 (1-0)
gólszerzők: Garcia (40.)

Videó – Tottenham-Lazio összefoglaló:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik