Foci

Őrült Liverpool-siker, sima Atletico-győzelem az EL-ben

liverpool young boys (liverpool, young boys)
liverpool young boys (liverpool, young boys)

A labdarúgó Európa Ligában nem a hazai formáját idézte a Liverpool, amely öt gólt lőtt Svájcban. Hajnalék ikszeltek.

A második számú európai kupasorozatban is elkezdődtek a küzdelmek, magyar szereplőkkel. A Videoton csütörtökön az esti meccsek egyikén küzdött, erről IDE KATTINTVA lehet bővebben olvasni.

A Stuttgart Hajnal Tamással a kezdőben vette fel a harcot a mindig hajtós Steaua Bucuresti ellen, és igen korán, éppen Hajnal nagyszerű beadását követően, Ibisevic révén meg is szerezte a vezetést. És épp ilyen hamar jött az egyenlítés a románoktól, a középkezdés után nem sokkal egalizált a 6. percben Chipciu.

Hajnal Tamást a 82. percben cserélte le edzője, két perccel auztán, hogy a Bukarest 11-esből megszerezte a vezetést. Csakhogy ezzel nem volt vége, a hazaiak percekkel később egyenlítettek, és ez is lett a végeredmény.

Az E csoport másik találkozóján a Koppenhága, amely a Lille ellenében esett ki a BL-selejtező 3. körében Ole-Gunnar Solskjaer csapatát, a Moldét fogadta skandináv rangadón. Nagyon sokáig döntetlenre álltak a felek, de a legvégén kapitulált a norvég csapat, nyertek a dánok.

Az A jelű négyesben, amely az egyik legerősebb, az Anzsi Mahacskala az első félidő végén megszerezte a vezetést az Udinese otthonában, és a sors úgy hozta, hogy a második 45 perc legvégén született meg a találkozó második, egyben utolsó gólja. Hazai részről, naná, hogy Di Natale mentett pontott a 91. (!) percben.

Az európai porond lehet a Liverpool egyik mentsvára, tekintve, hogy 60 éve nem kezdték olyan rosszul az angol bajnokságot, mint idén: négy forduló után még csak 2, azaz 2 ponttal szerénykednek a 18. helyen. A Young Boys otthonában hihetetlen öngóllal vezettek, majd az első egalizálás után ismét, Wisdom 40. percben szerzett találatával. Tartalékosan állt fel a Pool, hiszen olyan játékosok kezdtek, mint az említett Wisdom, Suso, Assaidi vagy Pacheco. A kaput Jones őrizte, Gulácsi Péter pedig a kispadon kapott helyet. A második félidőben folytatódott vagy talán még inkább emelkedett az őrült menet, ugyanis 3-3 után Shelvey-nek még két válasza volt a történésekre, 5-3-ra nyert a Liverpool!

A C csoportban a Fenerbahce egy remek meccsen sokáig két góllal vezetett az Olimpique Marseille ellen, de a franciák felálltak a padlóról és a 93. (!) percben egyenlítettek. Ikszelt a Mönchengladbach Cipruson.

A címvédő Atletico Madrid Izraelbe látogatott, és magabiztos győzelmet aratott, Falcao, a gólvágó ezúttal nem szerzett gólt, tekintve hogy nem volt a keretben sem a meccs alkalmával. A csoport másik meccsén az Academcia a félidőben még vezetett a tavaly a BL-ben bemutatkozó Viktoria Plzen otthonában, de aztán szünet után szinte azonnal fordított a cseh válogatottakkal megtűzdelt hazai együttes.

A Debrecent búcsúztató Club Brugge nagy vereségbe szaladt bele a Bordeuax otthonában, ami kellemes élmény lehet a francia drukkereknek, tekintve, hogy szerdán a Lille nagy pofont kapott a BATE Borisov ellen a Bajnokok Ligájában. A Newcastle az angol csapatok közül szintén idegenben lépett pályára, és gól nélkülö döntetlenre végzett Portugáliában.

A többek szerint a végső EL-sikerre is esélyes PSV Eindhoven, amely a holland bajnokságban szárnyal, a Dnipro vendége volt, és meg is fagyott Ukrajnában, simán kikapott Dick Advocaat együttese.

Csakúgy, mint a Stockholm Nápolyban, csakhogy a Napoli sikere nem meglepetés, szemben a hollandok buktájával. Vargas volt a hős az olaszoknál, mesterhármast ért el.

Eredmények – Európa Liga, 1. forduló

A csoport:

Udinese – Anzsi Mahacskala 1-1 (0-1)
gólszerző: Di Natale (91.), illetve Traore (45.)

Young Boys – Liverpool 3-5 (1-2)
gólszerzők: Nuzzolo (38.), Ojala (53.), Zarate (63.), illetve Ojala (4., öngól), Wisdom (40.), Coates (67.), Schelvey (76., 88.)

B csoport:

Hapoel Tel-Aviv – Atletico Madrid 0-3 (0-2)
gólszerzők: Rodriguez (37.), Costa (40.), Garcia (63.)

Viktoria Plzen – Academica 3-1 (0-1)
gólszerzők: Horváth (47.), Duris (58.), Rajtoral (80.), illetve Eduardo (19.)

C csoport:

AEL Limasszol – Mönchengladbach 0-0

Fenerbahce – Olympique Marseille 2-2 (1-0)
gólszerzők: Erkin (28.), Alex (57.), illetve Valbuena (83.), D. Ayew (93.)

D csoport:

Bordeaux – Club Brugge 4-0 (2-0)
gólszerzők: Sané (13.), Gouffran (27.), Engels (47., öngól), Jussie (66.)

Maritimo – Newcastle United 0-0

E csoport:

FC Köbenhavn – Molde 2-1 (1-1)
gólszerzők: Claudemir (20.), Cornelius (74.), illetve Diouf (45.)

Stuttgart – Steaua Bukarest 2-2 (1-1)
gólszerzők: Ibisevic (5.), Niedermeier (85.), illetve Chipciu (6.), Rusescu (80., 11-esből)

F csoport:

Dnipro Dnipropetrovsk – PSV 2-0 (0-0)
gólszerzők: Matheus (50.), Hutchinson (58., öngól)

Napoli – AIK Stockholm 4-0 (1-0)
gólszerzők: Vargas (6., 46., 69.), Dzemaili (90.)
piros lap: Hamsik (75.)

Videó – az Udinese – Anzsi meccs összefoglalója:

Videó – a Liverpool őrült sikere:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik