Foci

Gólparádéval búcsúztunk az Eb-selejtezőktől

női válogatott (női válogatott, )
női válogatott (női válogatott, )

A magyar női labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén 9-0-ra legyőzte Bulgáriát.

Kiss László együttese a csoportban még pont nélkül álló Bulgária ellen fejezte be az Eb-selejtező sorozatot. A magyar válogatott tavaly októberben, idegenben 4-0-ra győzte le a bolgárokat. A soproni mérkőzés előtt Bozóky Imre, az MLSZ Női Bizottságának elnöke köszöntötte a 75. válogatott mérkőzésén pályára lépő Smuczer Angélát.

A találkozó végig egyoldalú játékot hozott, a magyar válogatott egymás után dolgozta ki a helyzeteket, a harciasan játszó bolgárok erejéből támadásokra egyáltalán nem futotta, a saját térfelükről is csak másodpercekre tudták kihozni a labdát. A hatalmas fölény látványos gólokkal is párosult, s már az első félidő végén is csak a magyar győzelem mértéke volt kérdéses.

A félidőben 3-0-ra vezettünk, a fordulás után pedig még tovább nőtt a magyar fölény: a lefújásig kilencszer került a bolgár kapuba a labda, és ha a kapufáinknál picit szerencsésebbek vagyunk, bőven kétszámjegyű lehetett volna a különbség. 

“Nagyon örülök ennek a nagyszerű eredménynek, egy ilyen győzelem minden edző álma. Azt kértem a lányoktól, hogy örömmel futballozzanak, élvezzék a játékot, mivel ha ők élvezik azt, akkor a közönség is örömét leli majd a mérkőzésben. Jó érzés ilyen sikerrel zárni a selejtezőket, de ebben a pillanatban sem szabad elfelejtenünk azokat a kihívásokat, amelyekkel a magyar női labdarúgás szembenéz jelenleg” – mondta Kiss László szövetségi edző.

A magyar nők 10 ponttal, az utolsó előtti, ötödik helyen zárták a selejtező-sorozatot.

Eredmény – női labdarúgó Eb-selejtező, 10. forduló

3. csoport:
Magyarország-Bulgária 9-0 (3-0)
Gólszerzők: Vágó Fanni (4), Rácz Zsófia (2), Sipos Lilla, Pádár Anita, Zágor Bernadett

A csoport végeredménye:
1. Norvégia 24 pont
2. Izland 22
3. Belgium 20
4. Észal-Írország 11
5. Magyarország 10
6. Bulgária 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik