Foci

Emlékkönyv Kocsis Sándorról

volt egyszer egy csatár (volt egyszer egy csatár)
volt egyszer egy csatár (volt egyszer egy csatár)

Volt egyszer egy csatár címmel emlékkönyv jelent meg Kocsis Sándorról, az Aranycsapat legendás játékosáról.

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány gondozásában ismét megjelent Schlegel Oszkár könyve Kocsis Sándorról, az Aranycsapat játékosáról.

A Volt egyszer egy csatár című könyvet abból az alkalomból adták ki újra, hogy az 1979-ben, Barcelonában elhunyt legendás labdarúgót pénteken, a budapesti Bazilikában újratemetik.

“A világ legjobb csapatának egyik világklasszis játékosára, Kocsis Sanyira emlékezünk most vissza. Adja a jóisten, hogy ez a csapat még ezer évig éljen a köztudatban” – nyilatkozta a csütörtöki könyvbemutatón Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, az alapítvány tiszteletbeli elnöke.

“Magyar ember létére most sikerült végre hazahozni Magyarországra, holnap pedig fejet hajthatunk annak a futballistának, aki annyi boldogságot okozott az embereknek. A magyar labdarúgás legnagyobb játékosai közé tartozik” – mondta Buzánszky Jenő, az Aranycsapat védője, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Borbély Zoltán, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke elmondta, hogy nagyapja, Várvizi Gyula volt az Aranycsapat intézője, így családilag is kötődik az együtteshez. “Az egykori csapat tagjai nemzeti kincseink, kötelességünk az értékeket ápolnunk. Ezen a könyvön keresztül jobban meg lehet ismerni a népszerű Kockát, Kocsis Sándort ” – tette hozzá.

Kocsis Sándor Magyarországon a Ferencvárosban, illetve a Honvédban szerepelt, majd külföldön egy rövid svájci kitérőt követően a Barcelona meghatározó játékosa lett. A magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyert. A nemzeti csapatban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik