Foci

Megizzadt a Barcelona és a Manchester United

barcelona szpartak (barcelona, lionel messi, szpartak moszkva)
barcelona szpartak (barcelona, lionel messi, szpartak moszkva)

Húsz perccel a vége előtt még a Szpartak Moszkva vezetett a Barcelona otthonában a BL-ben, aztán mégis a katalánok nyertek.

A labdarúgó Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonja kedden nagy meccsekkel indult, és szerdán nagy meccsekkel folytatódott. A Chelsea a Juventust fogadta, erről a meccsről – amely 2-2-re végződött – bővebben ide kattintva lehet olvasni.

A csoport másik találkozóján a dán újonc bajnok, a Nordsjaelland már a félidőben vesztésre állt a Sahtar otthonában, igaz, az első félidőben sokáig jól állta a sarat, csak a 44. percben vette be az ukrán együttes a kapuját. Az ukránok végül 2-0-ra győztek.

A Bayern München csoportbéli legnagyobb riválisa ellen kezdte a sorozatot, és az első játékrész 38. percében a német válogatottból formája miatt kihagyott Bastian Schweinsteiger góljával előnyhöz jutott. Kroos növelte az előnyt a második félidőben, sőt Mandzukic révén meglehetett volna a harmadik hazai gól is, csakhogy a horvát kihagyta a 11-est, Valdez viszont betalált az ellenoldalon. Ez maradt a végeredmény is.

A másik meccs eldőlt az első félidőben, ugyanis a Debrecent a második selejtezőkörben búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov már 45 perc után 3-0-ra vezetett Lille-ben! A franciák a második félidőben csak szépíteni tudtak.

A Barcelona vezetőedzője, Tito Vilanova Tellót is a kezdőbe jelölte az Almeira és a Valencia korábbi edzője, Unai Emery által irányított Szpartak Moszkva ellen, és a fiatal titán gyorsan meg is szerezte a vezetést a katalánoknak az első negyedóra végén. Hihetetlen öngóllal egyenlített az orosz csapat, a 29. percben egy szélről adott beadást Dani Alves bombázott a kapuba.

Aztán majdnem ott volt a harmadik, csakhogy tévesen lesen állították meg a moszkvaiak egyik támadását. A vendégek főleg a második góljuk után hatalmas lelkesedéssel játszottak. A 72. percben Tello elment a bal oldali alapvonalig, nem merte bántani senki, középrepasszolt, ahol Messi érkezett és nem tudta elhibázni a kihagyhatatlant (2-2). A 77. percben David Villa majdnem az üres kapura rúghatott volna egy kipattanót, de egy becsúszó láb menteni tudott. Nagyszerűen tolódott a Moszkva a védekezés során, de nem tudta megakadályozni a harmadik gólt sem: Alexis Sanchez tette középre a labdáta bal sarokból, Messi fölugrott és a hálóba fejelt (3-2). Nyertek a katalánok.

A Celtic és a Benfica összecsapása döntetlenszagú volt, és az is maradt, mi több, gól sem született Glasgow-ban.

A játéknap leggyorsabb gólja Manchesterben született, a Unitedben Carrick már a 7. percben betalált. Az 52. percben megduplázhatta volna előnyét a United, ugyanakkor Nani kihagyta a 11-est. Több gól nem született, nem túl meggyőző a United a komoly meccseken.

A csoport másik találkozóján némi meglepetésre a Kolozsvár már a szünetben 2-0-ra ment Bragában, és ezzel a két Bastos-góllal meg is nyerte a mérkőzést.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 1. csoportkör

E csoport:

Chelsea – Juventus 2-2 (2-1)
gólszerzők: Oscar (31., 33.), illetve Vidal (38.), Quiaglarella (81.)

Sahtar Doneck – Nordsjaelland 2-0 (1-0)
gólszerzők: Mkhitaryan (44., 76.)

F csoport:

Bayern München – Valencia 2-1 (1-0)
gólszerzők: Schweinsteiger (38.), Kroos (76.), illetve Valdez (90.)
piros lap: Rami (91., Valencia)

Lille – BATE Borisov 1-3 (0-3)
gólszerzők: Chedjou (60.), illetve Volodko (6.), Rodionov (20.), Olekhnovic (43.)

G csoport:

Barcelona – Szpartak Moszkva 3-2 (1-1)
gólszerzők: Tello (14.), Messi (72., 79.), illetve Dani Alves (29., öngól), Romulo (58.)

Celtic – Benfica 0-0

H csoport:

Braga – CFR Cluj0-2  (0-2)
gólszerzők: Bastos (19., 34.)

Manchester United – Galatasaray 1-0 (1-0)
gólszerzők: Carrick (7.)

Videó – a United egyetlen találata:

Videó – a Barcelona fordítása:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik