Foci

Hihetetlen Real-győzelemmel rajtolt a BL

cristiano ronaldo (Array)
cristiano ronaldo (Array)

Ennél jobb első meccset nem is kívánhattunk volna. A Real Madrid végig dominált a találkozón, majd a semmiből szerzet vezetést a City, kétszer is, ám a spanyol bajnok egyenlíteni, sőt Ronaldo révén fordítani is tudott, de lássuk a részleteket.

A két csapat először találkozott tétmeccsen, de azt nem mondhatjuk, hogy óvatos tapogatózással teltek az első percek, hiszen a Blancók már a középkezdés után kapujukhoz szegezték a manchesterieket, akik alig tudták átlépni a felezővonalat.

Az első gól azonban mégsem született meg, bár ehhez kellettek Hart kapus bravúrjai is, akinek Ronaldo nem tudott túljárni az eszén. A másik oldalon Casillas többnyire unatkozott, hiszen egyetlen egyszer sem lőttek kapura a vendégek.

A szünet után aztán változott a játék képe, többször veszélyeztettek az angolok, míg a Real talán belefáradt abba, hogy nem tudták begyötörni a vezetéshez szükséges gólt.

A madridiak közül Marcelo volt a legveszélyesebb, aki többször is távoli lövésekkel próbálkozott, de mindig fölé, vagy mellé durrantott. 

A 69. percben azonban derült égből villámcsapásként betalált a City, ráadásul a csereként beállt Dzeko volt a gólszerző: a hazaiak labdát vesztettek, amiből Touré lépett meg, kettő a kettő ellen vezették kapura a labdát, majd a bosnyák támadó elé tálalt, aki Casillas mellett a hálóba lőtt.

Nem telt el azonban sok idő, Marcelo egyenlített: végül csak beakadt egy labda a pipába (1-1).

Amikor már lassan mindenki elkönyvelte az ikszet, Kolarov a 85. percben szabadrúgást végezhetett el a madridi térfél közepén. A középre lőtt labdába viszont nem ért bele senki, ez becsapta Casillast, így a játékszer a gólvonal mögött kötött ki.

Kétperc telt el, amikor megint egalizáltak a hazaiak, ekkor Benzema fordult le remekül az emberéről, és laposan a hálóba lőtt. A slusszpoén Cristiano Ronaldo találta volt a rendes játékidő utolsó percében: Zabaleta mellett eltolta a labdát, majd gólt ünnepelhetett (3-2). A bajnokságban szenvedő madridiak így remekül kezdtek az európai porondon.

A csoport másik meccséről – Borussia Dortmund-Ajax -, illetve a játéknap többi találkozójáról ITT OLVASHATSZ.

Videó – fantasztikus meccset vívott a két bajnok:

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

Real Madrid – Manchester City 3-2 (0-0)
Gólszerző:
Marcelo (76.), Benzema (87.), Ronaldo (90.) illetve Dzeko (69.), Kolarov (85.)

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Varane, Pepe, Arbeloa – Xabi Alonso, Khedira (Modric, 73.), Cristiano Ronaldo, Essien (Özil, 65.), Di Maria – Higuain (Benzema, 73.). Vezetőedző: Jose Mourinho.

Manchester City: Hart – Clichy, Nastasic, Kompany, Maicon (Zabaleta, 74.) – Nasri (Kolarov, 36.), Barry, Javi Garcia, Touré, Silva (Dzeko, 62.) – Tévez. Vezetőedző: Roberto Mancini.

Sárga lap: Marcelo (89.) illetve Javi Garcia (52.), Kompany (70.), Dzeko (89.)

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a mérkőzésről.

90+3. PERC: Vége a meccsnek, 3-2-re nyert a Real Madrid!

90. PERC: Micsoda fordulatok!!! Ronaldo húzott befelé a tizenhatoson belülre, Zabaletát otthagyta, majd lőtt, a labda pedig Hart keze mellett utat talált magának a hálóba! Elképesztő mit művelnek a madridi játékosok!!!!

GÓÓÓL 90.’
Ronaldo, Real Madrid
Hát ilyen nincs… 3-2-re a Realnak!!!


87. PERC:
Hihetetlen ez a meccs! Alig telt el két perc Kolarov gólja után, Benzema, aki hosszú idő után ismét eredményes tudott lenni, kiegyenlített. Di Mariától kapott egy remek labdát a tizenhatos vonalán, majd Nastasicról lefordult, és Hart kezei mellett a betalált!!! 2-2 !!!

GÓÓÓL 87.’
Benzema, Real Madrid
Megint egyenlít a Real!!!


85. PERC:
Megint az angoloknál az előny!!! Kolarov pontrúgásába senki nem ért bele, ez becsapta Casillast, így a labda akadály nélkül vágódott a kapu jobb oldalába. 1-2 a Citynek!

GÓÓÓL 85.’
Kolarov, Manchester City
Nem ért bele a szabadrúgásba senki!
SZABADRÚGÁS 85.’
Kolarov, Manchester City
28 méterről jöhet a pontrúgás.
SZÖGLET 84.’
Tévez, Manchester City
Megint Ronaldo.
SZÖGLET 83.’
Tévez, Manchester City
Ronaldo fejelte ki.


82. PERC: Modric
is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de Hart fogta a lövését.

SZÖGLET 81.’
Di Maria, Real Madrid
Nem lett belőle semmi.


80. PERC: Nastasic
fejéről ment ki a labda. Ha nem előzi meg Özilt, akkor a német simán a kapuba bólint.

79. PERC: Felpörögtek az eseméynek az elmúlt percekben, mindkét kapu előtt voltak veszélyes lehetőségek. A City és a Real is megérezte a győzelem ízét, így nem csoda, hogy megtesznek most mindent a három pontért.

76. PERC: Madridi egyenlítés!!! Marcelo kapott labdát a tizenhatos vonalánál, majd tolt rajta egyet befelé Kompany melett, és 17-ről kegyetlenül kivarrta a bal felső sarkot. Tegyük hozzá, Javi Garcián irányt változtatott a labda, de ez mit sem von le Marcelo érdemeiből.

GÓÓÓL 76.’
Marcelo, Real Madrid
Fel a pipába!


75. PERC: Yaya Touré
az oldalhálóba lőtt. Ha nagyon kinyílnak a madridiak hátul, könnyen ott lehet a második.

CSERE 74.’
Manchester City
Zabaleta váltja Maicont.
CSERE 73.’
Real Madrid
Higuain és Khedira le, Modric és Benzema be.


72. PERC: Kolarov
tüzelt, de Casillas még bele tudott paskolni a labdába. Szerencséjére nem City-játékos elé került.

SÁRGA LAP 70.’
Kompany, Manchester City
A második lap a meccsen.


69. PERC:
Na most van bajban a Real. A City térfelén veszítettek el egy labdát, amivel Touré indult meg. Kettő a kettő ellen vezette kapura a játékszert, majd a csereként beállt Dzekóhoz passzolt, akinek nem volt nehéz dolga, Casillas mellett a kapuba lőtt. Első komoly helyzetéből szereztek vezetést az angolok!

GÓÓÓL 69.’
Dzeko, Manchester City
Első helyzetéből lő gólt a City!


66. PERC:
Megint Marcelo bombázott távolról, és ismét csak centiket tévedett. Hartnak köze sem volt a labdához. Az utóbbi percekben a Real vosszavett a tempóból, így a City is többször jut át a felezőn.

CSERE 65’
Real Madrid
Özil száll be a játékba, Essient váltja.
CSERE 62.’
Manchester City
Változtat Mancini: David Silva helyére Dzeko áll be.


60. PERC:
Az igen!!! Marcelo unta meg a labdázgatást, jó 20 méterről célozta meg a bal felsőt, és nem is lőtt nagyon mellé.

SZÖGLET 60.’
Xabi Alonso, Real Madrid
Nastasic tisztázott.


59. PERC:
Furcsa lenne, ha maradna a lefújáskor is a 0-0. Ám egyelőre úgy tűnik, a City védelmét nehezen tudja feltörni a Real.

SZÖGLET 54.’
David Silva, Manchester City
Javi Garcia magasan fölé bólintott.


54. PERC: Yaya Touré
lőtt, de szöglet lett belőle.

SÁRGA LAP 52.’
Javi Garcia, Manchester City
Csúnyán odacsúszott Khedirának, ezért járt a lap.


48. PERC: Kolarov
volt túl gyors, és a labdát is erősen tolta meg, így simán kipasszolta az alapvonalon túlra, miközben a madridi kapu felé robogott.

SZÖGLET 47.’
Di Maria, Real Madrid
Nem lett belőle semmi.


47. PERC:
Ott folytatják a madridiak, ahol az első félidőben abbahgyták. Di Maria megpattantó lövése volt most veszélyes, de így szöglettel jöhetnek.

KÖZÉPKEZDÉS 46.’
Manchester City
Reméljük, a második felvonásban lesz gól.


Jó kis meccs ez, hiába 0-0 az állás. A Real Madrid nagyon nyom, szinte kapujukhoz szögezik az angolokat, akik alig tudnak eljutni Casillas kapujáig. Hart ellenben bravúrt bravúrra halmoz, többször is csak rajta múlt, hogy ne vezessen több góllal a madridi alakulat. Várjuk a folytatást.

45+1. PERC: Vége a félidőnek!

45. PERC: Ismét Di Maria, ismét mellé.

42. PERC: Foghatják a fejüket a madridiak a sok elpuskázott helyzet miatt. Most Di Maria tekert kapu mellé, de csak centikkel tévesztett célt.

40. PERC: Di Maria adott középre mesterien, amibe Higuain tette bele kapásból a lábát, de elég sután, így bőven fölé. Pedig ebben a helyzetben ott volt a gól.

38. PERC: Éledeznek az angolok, most például Silva lőhetett a tizenhatoson kívülről, de a löketébe beleléptek a védők.

CSERE 36.’
Manchester City
A sérült Nasri helyére Kolarov érkezett.


35. PERC: Nasri
megsérült, és nem is tudja folytatni a játékot. A helyére egyelőre nem cserélt be senkit Mancini.

34. PERC: Most kicsit kijött a szorításból a City, de nem tudnak a hazaiak kapujára veszélyesek lenni. Melegítenek is az angol cserék.

29. PERC: Essien sem akar kimaradni a buliból, ő is lőtt egyet, de csúnyán fölé.

25. PERC: Jól tömörülnek középen az angolok, így a Real csak a szélekről belőtt labdákkal, vagy a kiugratásokkal tud helyzetbe kerülni.

23. PERC: Xabi Alonso tekert kapura egy szabadrúgást, amit a City kapusa magabiztosan fogott. 67%-ban birtokolja a labdát a Real Madrid.

21. PERC: Az igen!!! Komoly tüzijátékot rendeztek a madridiak. Higuain ugrott ki jól a leshatáron, de Hartba lőtte a labdát, majd amikor visszapasszolta azt Ronaldónak, a portugál rosszul vette át, majd félfordulásból tüzelt. Löketébe Khedira ért bele, de így lett rossz, ugyanis bőven fölé ment.

18. PERC: Újabb madridi lövés, de most a védő Arbeloa szúrta rá ballal. Hartnak egyre több a dolga.

SZÖGLET 16.’
Di Maria, Real Madrid
Ronaldo fejelte le Nastasicot, így szabadrúgás kifelé.


14. PERC:
Na most azért volt dolga a madridi védelemnek! David Silva kapott volna teljesen üresen egy passzt, de Arbeloa becsúszva szerelt. Pedig ha a spanyol átveszi a játékszert, tiszta gólhelyzetben lett volna.

12. PERC: Óriási Hart-bravúra megint!!! Ismét Ronaldo veszélyeztetett, miután csinált egy cselt befelé a balszélen, de a City hálóőre menteni tudott. Nagyon közel járnak a gólhoz a hazaiak, míg az angolok egyelőre nem adtak feladatot Casillasnak.

Megvan az idei BL első gólja! A Malaga Isco harmadik percben szerzett góljával 1-0-ra vezet a Zenit Szentpétervár ellen.

SZÖGLET 9.’
Di Maria, Real Madrid
Veszélytelen volt.


9. PERC:
Húúú mekkora lehetőség! Higuain adott parádés passzt Ronaldónak, aki Kompany mellett elvitte a labdát, majd a tizenhatoson belülről megcélozta a hosszú alsót, de Hart ujjheggyel szögletre mentett.

7. PERC: Silva remek sarkazással hozta helyzetbe Tévezt, de Pepe remek ütemben becsúszva szerelt. Silva egyébként tegnap hosszabbította meg szerződését, egészen 2017-ig.

5. PERC: Remekül szervezi a támadásait a hazai alakulat, és már az City tizenhatosánál letámadnak.

3. PERC: Letámad a Madrid, a City eddig át sem lépte a felezővonalat. Most ismét Ronaldo tüzelt.

2. PERC: Megvan az első lövés. Ronaldo tüzelt esetlenül messziről, métereket tévedett.

KÖZÉPKEZDÉS 1.’
Real Madrid
Indul a Bajnokok Ligája 2012-2013-as szezonja!


A szlovén Damir Skomina fújja majd a sípot ezen az összecsapáson.

Szükre-feketében játszik majd a City, míg a Real szokásos hazai szerelésében, vagyis fehérben.

A két csapat már kivonult a Bernabeu gyepére!

Már csak tíz percet kell várni a kezdőrúgásra! Az UEFA közzétett egy szavazást a meccs adatlapján. Az olvasók véleményére voltak kíváncsiak, melyik alakulat végez majd a D csoport élén: toronymagasan a Real Madrid nyert (62%), második a Manchester City (27), harmadik a Borussia Dortmund (8%), míg az utolsó helyen az Ajax kullog a maga 3 százalékával.

Előzetes: Két eltérő formában lévő csapat találkozik kedden este a Santiago Bernabeu stadionban, ugyanis a Blancók pocsék rajtot vettek a spanyol élvonalban, hiszen négy forduló után csak a 12.-ek, egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel, míg az angolok eddig veretlenek, két sikerük mellett kétszer ikszeltek.

Ennek ellenére nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a City a találkozó esélyese, ám az tény, hogy a madridiaknak nagyon össze kell magukat kapniuk, ha a BL-ben jól akarnak szerepelni.

És ha már a Bajnokok Ligája. Történelmi győzelmet arahatnak a királyiak, ha ma nyerni tudnak, hiszen a sorozatban eddig 99 alkalommal hagyták el a gyepet győztesen. Ráadásul tavaly mind a hat hazai meccsüket hozni tudták, igaz az előző idényben bajnokok lettek, és nem kezdtek ilyen gyengén.

A City ezzel szemben tavaly már a csoportkört sem élte túl, igaz remek mérleget produkáltak, hiszen 3 győzelem mellett egyszer döntetlent játszottak, kétszer kikaptak, és csak egyponttal maradtak le a második Napolitól. Érdekesség, hogy az előző kiírásban a 10 pontjukkal a nyolc csoportot nézve, négyből továbbjutotak volna.

Ha azt is hozzávesszük, hogy a két csapat most találkozik először történetük során, akkor minden adott egy remek csatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik