Foci

Ferguson: A Liverpool mellett fogunk állni

A Manchester United menedzsere ígéretet tett arra, hogy a Liverpool elleni mérkőzésen tiszteletben tartják majd a hillsborough-i áldozatok emlékét.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, több évtized után David Cameron brit miniszterelnök bocsánatot kért a 96 halálos áldozatot követelő hillsborough-i stadionkatasztrófa miatt.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a klub semmilyen hibát nem követett el a tragédia előtt, így nem a Mersey-partiakat terheli a felelősség a borzalmas eseményekért.

1989. április 15-én a Sheffieldben található Hillsborough Stadionban az egyik lelátón összezsúfolódtak a nézők a Nottingham–Liverpool FA Kupa-elődöntőn. A baleset következtében 96-an meghaltak, 766-an megsebesültek. A tragédia körülményei sokáig tisztázatlanok voltak, a Pool drukkerei most, hogy nyilvánosságra kerültek a tények, megkérdőjelezik a korábbi elöljárók, így például Margaret Thatcher miniszterelnök szavahihetőségét.

A Liverpool egyik nagy vetélytársának, a Manchester Unitednek a drukkerei többször is gúnyolódtak a tragédián, és hogy ez ne forduljon elő a két csapat vasárnapi mérkőzése előtt, megszólalt a United skót menedzsere.

„Érzelmileg nagyon megterhelő lesz a vasárnapi mérkőzés, mindannyian a Liverpool mellett állunk lélekben. Megértjük, mit érezhetnek most a tragédiában elhunyt szurkolók családjai, hozzátartozói. Nem hallottam jómagam, hogy a Wigan ellen a szurkolóink miket mondtak, de a vezetők közül többen is hallották, David Gill ügyvezető például nagyon csalódott volt. De tudnunk kell, ez csak egy elenyésző kisebbsége a mi híveinknek” – így Sir Alex Ferguson.

A skót legenda egyébként ott volt a hétfői Everton–Newcastle meccsen. A Liverpool városi riválisa külön megemlékezett a tragédiáról, a meccs előtt egy Liverpool- és egy Everton-mezbe öltözött kislány és kisfiú egymás kezét fogva jelent meg a pálya közepén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik