Foci

Érvényben marad Huszti kiállítása és eltiltása

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága kedden elutasította a Hannover 96 fellebbezését, amelyet a klub Huszti Szabolcs kiállítása és eltiltása ellen nyújtott be hétfőn.

„A vizsgált szituációban a játékvezető tévedése nem nyilvánvaló, sőt, ellenkezőleg, a bíró a szabályoknak megfelelő döntést hozott” – áll a DFB indoklásában.

A magyar középpályás a 93. percben győztes gólt szerzett a Werder Bremen ellen szombati, 3-2-re megnyert találkozón, de mivel örömében levette a mezét, kirohant a szurkolókhoz és a kerítésre is felkapaszkodott, a játékvezető két sárga lapot adott neki, így kiállította.

A Hannover a fellebbezéssel azt akarta elérni, hogy Huszti egyik sárga lapját és így a pirosat töröljék a jegyzőkönyvből, ennek megfelelően a játékos automatikus egymeccses eltiltása – amely a kiállítással együtt jár – sem lépett volna érvénybe.

Az 51-szeres válogatott Huszti idén nyáron tért vissza az orosz Zenitből a Hannoverbe, amelynek színeiben eddig három bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett és öt találatot készített elő.

A 29 éves Husztit a múlt héten a Kicker című szaklap a 2. forduló legjobbjának választotta, és a Bundesliga honlapján zajló, a 3. kör legjobbja címért kiírt szavazást is egyelőre fölényesen vezeti a magyar játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik