Foci

A Juventus ellen kezd szerdán a címvédő Chelsea

juve, chelsea (juve, chelsea)
juve, chelsea (juve, chelsea)

A címvédő Chelsea is bemutatkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában szerdán, a londoniak a Juventust fogadják.

Mindkét gárda jól kezdte hazája bajnokságát, a Chelsea négy, a Juventus pedig három forduló után áll veretlenül a tabella élén, ráadásul utóbbi együttes százszázalékos és 2011. május 15. óta – összesen 42 mérkőzésen – nem kapott ki a Serie A-ban.

A két csapat a 2008/09-es idény nyolcaddöntőjében találkozott egymással a BL-ben, akkor az első mérkőzésen a Chelsea hazai környezetben Didier Drogba korai góljával győzött, majd a torinói visszavágón 2-2-es döntetlen született. A torinói együttes akkor játszott utoljára a BL kieséses szakaszában.

Ezzel szemben a Chelsea hibátlan mérleggel zárta hazai környezetben az elmúlt BL-szezont, mind a hat mérkőzését megnyerte, ezeken pedig 17 gólt szerzett és mindössze kettőt kapott.

A májusi döntőben hazai környezetben vesztes német Bayern München a spanyol Valenciát fogadja az Allianz Arenában. A két csapat utoljára a 2000/01-es idény milánói fináléjában találkozott egymással, a müncheniek akkor büntetőpárbajt követően hódították el a trófeát.

A Manchester United a török Galatasarayt fogadja: Sir Alex Ferguson együttese szeretné feledtetni az előző szezon kudarcát, amikor nem tudott továbbjutni a csoportból. Ugyanakkor az MU általában jól kezdi sorozatot, a 17. BL-idényére készülő csapat legutóbb az 1996/97-es szezon nyitómérkőzésén szenvedett vereséget, akkor a Juventustól.

A H csoport másik mérkőzésén Vass Ádám csapata, a román CFR Cluj a portugál Braga vendége lesz.

A legutóbbi hét kiírásból háromszor végső győztes, háromszor pedig elődöntős spanyol Barcelona az orosz Szpartak Moszkva ellen kezdi meg szereplését. A moszkvai csapatot az az Unai Emery, a Valencia korábbi trénere irányítja, aki korábban soha nem nyert a katalánok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik