Foci

Az FC Barcelona a dohányzásról való leszokás mellett kampányol

cigaretta (cigaretta, )
cigaretta (cigaretta, )

Összefogott a spanyol labdarúgócsapat és az Európai Bizottság a dohányosok „megmentése" érdekében.

A világ egyik leghíresebb sportegyesülete és egy uniós intézmény között létrejött partnerség egy eddig példa nélkül álló ambiciózus projekt..

„A volt dohányosok megállíthatatlanok”-kampány legutóbbi és legeredetibb kezdeményezése a „Quit Smoking with Barça” (szokj le a Barçával), amelynek során az Európai Bizottság először működik együtt egy több millió ember szívéhez közel álló labdarúgóklubbal. A program célja, hogy a leszokás számos előnyére hívja fel a dohányosok figyelmét – ahelyett, hogy ítélkezne felettük. A Barca személyre szabott egészségnevelési programot kínál a labdarúgás és általában a sportrajongók számára, napi tippekkel és bátorító üzenetekkel segíti a dohányosokat a leszokásban.

A kampány fő eszköze az iCoach (www.exsmokers.eu), egy jól bevált, ingyenes, digitális egészségügyi platform, amely Európában már csaknem negyedmillió embernek (azaz ötszáz dohányosból egynek) segített abban, hogy végleg leszokjon a dohányzásról. Az iCoach mobilalkalmazás keddtől iPhone-on és androidos készülékeken is elérhető.

„Az együttműködés célja, hogy Európa-szerte segítsünk a futballszurkolóknak abban, hogy kezükbe vegyék egészségüket és életüket. Arra bátorítjuk őket, hogy az egészségük iránt is ugyanolyan szenvedélyt tanúsítsanak, mint kedvenc sportjuk iránt” – mondta Sandro Rosell, a Barcelona elnöke, az Európai Bizottság brüsszeli székházában az együttműködés bejelentésekor.

„Büszkék vagyunk arra, hogy itt lehetünk ma, és az Európai Bizottsággal karöltve dolgozhatunk azon, hogy szurkolóink és a labdarúgás rajongói egészségesebbek legyenek. A Barçánál megingathatatlanul hiszünk mottónkban, miszerint a Barça több mint egy klub, és elkötelezettek vagyunk egymás tisztelete, az egészség és a társadalmi felelősségvállalás mellett” – tette hozzá az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik