Foci

Ünnepi edzőváltás Palermóban

sannino (sannino)
sannino (sannino)

A Cagliari elleni 1-1-es döntetlen után menesztették Giuseppe Sanninót, a Palermo edzőjét, akit Gian Piero Gasperini vált.

A nyeretlen Palermo három forduló után a Serie A sereghajtói között van, és Maurizio Zamparini elnök elérkezettnek látta az időt, hogy váltson a kispadon. A klub honlapján arról adtak hírt, hogyGian Piero Gasperini kedden délután már edzést vezényel. Zamparini 2002 óta elnökli a délolasz egyletet. Tíz éves regnálása alatt most nevezetes mérföldkőhöz érkezett – ez az 50. edzőcsere.

Alighanem, ha a Guinness rekordok könyve e téren is nyilvántartana világcsúcsot, úgy a jó Maurizio a szezononként átlagosan öt edző “felfalásával” simán nyerné a kategóriát! Elnöksége alatt akadt olyan edző, akit négyszer is felvett, majd kirúgott – Francesco Guidolin például a 2003-2004-es szezon végén a Seria “B” megnyerésével 31 év után juttatta fel a csapatot a Serie “A”-ba, majd rögtön utána UEFA Kupás helyen végzett a csapat mégis többször mennie kellett.

Nyáron Zamparini még a legjobb vételnek nevezte a Sienát az élvonalba visszajuttató Giuseppe Sanninót, de a pocsék rajt után megváltozott az elnök véleménye: “Nem hitt a csapatban, ezért a játékosok sem bíztak benne. Nem volt összhang, csak növekvő feszültség” – indokolta a döntést a Palermo-főnök. Sannini nem akart visszavágni, csak megköszönte a lehetőséget.

Sannino utódja, Gian Piero Gasperini utoljára az Inter kispadján ült. Az új trénernek erős palermói kötődése van, hiszen játékosként 1978 és 1983 között 128-ször öltötte magára a palermói mezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik