Foci

Telitalálat a brazíliai vb kabalaállata

tatu-bola (tatu-bola)
tatu-bola (tatu-bola)

A 2014-es brazíliai labdarúgó-vb kabalaállatát egy veszélyeztetett páncélos emlősről, a háromöves taturól mintázták.

A brazil Globo TV Fantastico című műsorában ünnepélyesen bemutatták a 2014-es foci vb hivatalos kabalafiguráját.

Az egyelőre becenév nélküli, brazil nemzeti színűre pingált állatka a Brazíliában őshonos, de veszélyeztetett háromöves tatu (Tolypeutes tricinctus), amely élő labdává gömbölyödik, ha veszélyben érzi magát.

Az “ősbemutató” másik főszereplője a változatlanul jó húsban lévő Ronaldo volt, a vb szervezőbizottságának tagja mutatta be a világ nyilvánosságának Tatu-Bolát.

A kabalafigurát 47 pályázat közül választották ki, az illetékesek kiemelten figyeltek a gyerekekre és a Brazíliában érzékeny témának számító környezetvédelemre.


Ha nem stimmel valami, a háromöves tatu labdává gömbölyödik (Fotó: AFP)

A FIFA főtitkára, Jérôme Valcke úgy véli, nagy kedvenc lesz a tatu, amely jól fogja szolgálni az ökológia és a természetvédelem ügyét, amely a 2014-es vb egyik központi témája lesz..

Hogy mi lesz a neve a brazil foci-tatunak, egy újabb procedúra során derül ki. A három esélyes név: Amijubi, Fuleco, Zuzeco mindegyike brazil szavak összevonásából született, tartalmazva a barátságot, a szeretet, a természetet, a focit, és Brazília nemzeti színeit. A három névjelöltből népes bizottság választja ki a legalkalmasabbat.

Videó: bemutatkozik a 2014-es vb kabalaállata

Ajánlott videó

Olvasói sztorik