Foci

Del Piero újrakezdi a pályafutását

Alessandro Del Piero (alessandro del piero, )
Alessandro Del Piero (alessandro del piero, )

Hétvégén megérkezett Ausztráliába Alessandro Del Piero. Az olasz világsztárt a Sydney FC sok száz fanatikusa fogadta a repülőtéren.

A Juventus és az olasz foci ikonját a nyáron számos csapat szerette volna leigazolni. Végül a Sydney FC lett a befutó, a csatár az ausztrál együtteshez szerződött. A 91-szeres olasz válogatott futballista – ausztrál rekordot jelentő – évi 2 millió dolláros fizetésért két évre szerződött a Sydney FC-hez. Az ausztrál bajnokság csak október elején kezdődik, ám Del Piero már a hétvégén megérkezett új csapatához.

A vezetőedző, Ian Crook nagy örömének adott hangot a 37 esztendős veterán érkezésével kapcsolatban: „Örülünk, hogy hamarabb jön, szeretnénk minél gyorsabban beépíteni a csapatunkba” – mondta az ausztrálok vezetőedzője, de nem csak ő volt boldog a csatár érkezése miatt.

A repülőtéren több mint ötszáz Sydney FC-szurkoló fogadta az olasz játékost. Már Del Piero érkezése előtt éneklésbe és az olasz világsztár nevének skandálásba kezdtek a fanatikusok, aztán amikor megérkezett új kedvencük, óriási üdvrivalgás közepette köszöntötték. A csatár a repülőtéren a következő szavakkal reagált a szurkolók fogadtatására:

„Nem azért jöttem, hogy befejezzem a pályafutásomat. Azért jöttem, hogy egy új korszakot kezdjek.”

Videó – rocksztárnak kijáró fogadtatásban részesült:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik