Foci

Az ETO csücskösen verte a PMFC-t

A Győr együttese küzdelmes, de alacsony színvonalú találkozón 1-0-ra legyőzte Supka Attila csapatát a labdarúgó NB I.-ben.

A Pécs az előző körben nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Kecskemét ellen odahaza, a Győr viszont nagyon magabiztosan nyert Diósgyőrben.

A vendégek dolgát nehezítette, hogy Bajzát Péter megsérült szombaton, így nem lehetett ott a kezdőben. A meccs első részében újabb sérülés borzolta a kedélyeket, de akkor hazai oldalon: Traikovic lépet oda egy pécsi játékosnak, de szerencsétlenül tette ezt, így megsérült, ráadásul komolyan: részleges bokaszalag-szakadás a diagnózis.

Már a negyedik percben egyébként óriási lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Győr. Koltai ívelte be a szögletet, a labda a hosszún érkező Strestikhez pattant, aki másfél méterről, üres kapunál föléfejelte a labdát. Nem hittük volna ekkor, hogy a 32. percben kell újabb ziccert feljegyeznünk: Grumic került nagy helyzetbe, miután kiugratták, Lipták lemaradt róla (csakúgy, mint Lensről kedden), de a kapus a 100 százalékos helyzetben védett: Stevanovicot nem lehet csak úgy egyszerűen átemelni.

A 34. percben aztán büntetett a sors: Causic rosszul ért Strestik lábához a 16-oson belül. A 11-est Koltai értékesítette (1-0). Az 57. percben Varga ugrott ki a védők mögül, nem volt les, ugyanakkor Dibusz a helyén volt: nagy helyzet maradt ki.

A Győr játéka nem volt meggyőző a találkozó során, elég lett volna egy megindulás a Pécs részéről, és bajba kerülhetett volna. Ez végül nem következett be, így a Győr tapad az MTK-ra.

Eredmények – labdarúgó NB I., 7. forduló

Győri ETO FC – PMFC-Mathias 1-0 (1-0)

Győr, 3000 néző, vezette: Németh

Győr: Stevanovic – Svec (Pilibaitis, a szünetben), Lipták, Takács, Dinjar – Kamber, Strestik, Traikovic (Kronaveter, 16.) – Varga, Dina (Pátkai, 55.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila

Pécs: Dibusz – Bodnár, Kreijci, Causic, Panikvar – Uzoma, Akassou, Horváth (Nagy, 69.), Wittrédi (Zeljkovic, 59.) – Ceolin (Stoimirovic, 53.), Grumic. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Koltai (34., 11-esből)

Sárga lap: Strestik (40.), Kronaveter (42.), illetve Grumic (24.), Causic (33.), Wittrédi (48.), Zeljkovic (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik