Foci

Rangadó Fehérváron, az újoncot fogadja a listavezető

Paulo Sousa (videoton fc, paulo sousa, trabzonspor, senol günes, )
Paulo Sousa (videoton fc, paulo sousa, trabzonspor, senol günes, )

Négy mérkőzéssel folytatódik szombaton az OTP Bank Liga 7. fordulója. Székesfehérváron Videoton-Diósgyőr rangadót trndeznek.

A hazai pályán játszó Videoton az ötödik, a DVTK pedig a hatodik, azonban egyik fél sincs sokkal lemaradva a listavezető MTK mögött, így ez igazi hatpontos rangadó. Tudják ezt az érintettek is.

„Évek óta tudatosan épített csapat a Videoton, amely fel tudja venni a versenyt Európa sok csapatával, amit az Európa Liga szereplésük is mutat. Ettől függetlenül, természetesen mi hiszünk abban, hogy koncentrált, fegyelmezett játékkal eredményt érhetünk el szombaton. Azt mondják, akkor szép a feladat, ha nehéz, így most egy szép feladat előtt állunk” – mondta a miskolciak vezetőedzője, Sisa Tibor a vidi.hu-nak.

Paulo Sousa, a Videoton portugál trénere nehéz mérkőzésre számít, mivel szerinte is jelentősen megerősödött a Rudolf Gergelyt ezen a mérkőzésen még nélkülöző Diósgyőr. A székesfehárvriak felkészültek és a három pont megszerzése a céljuk.

Kecskeméten folytatódik a bajnokság a kora délutáni meccs után, a KTE a Pápát fogadja. Mind a két együttesre ráfér a siker, ugyanis eddig csak egyszer tudtak nyerni, így egyedül a Siófok áll mögöttük a tabellán.

„Nem kell ecsetelni különösebben mennyire fontos ez a meccs. Csak annyit mondanék, be fogjuk húzni! Edzéseken, a szerdai egymás elleni játékon is azt éreztem, hogy csak mi jöhetünk ki győztesként a szombati párharcból. Itthon nyerni akarunk és nyerni is fogunk, szeretnénk kiszolgálni a közönséget. Lényeg a lényeg, nagyon várjuk a mérkőzést!” – tekintett előre Mohl Dávid a kecskemetite.hu-n.

A Paks a sereghajtó Siófokot fogadja. Tomiszlav Szivics most is győzelmet remél, ám szerinte nem lesz egyszerű feladata övéinek:

„Hiába utolsó az ellenfelünk, ez az eredmény nem a valóságot tükrözi. Kemény, masszív gárdáról van szó, akik mindenki ellen jól játszottak, többször vezettek is. Tehát, komolyan kell venni őket! Ugyanakkor nincs mese, nyerni kell!” – idézi Szivicset a paksifc.hu.

Este a veretlen MTK fogadja az újonc Eger gárdáját. Garami József úgy véli, csalóka az ellenfél eddigi eredménye, ugyanis eddig minden ellenfél dolgát megnehezítette.

„Sokan úgy gondolják, hogy az Eger elleni összecsapás a két csapat pillanatnyi helyzetéből adódóan sima meccs lesz, én azonban biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz, ha ott akarjuk folytatni, ahol abbahagytuk” -mondta az mtkhungaria.hu-nak.

„Az MTK nem véletlenül áll a tabella élén, a csapat jól elkapta a rajtot, amiben előnyt jelenthetett, hogy korábban tudott a gárda élesben játszani. A házigazdákkal szemben akkor lehet keresnivalónk, ha kihasználjuk azokat a gyengébb pontokat, amelyek a veszélyt hordozzák magukban” – vélte Simon Antal, aki a heol.hu-nak beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik