Foci

Paksi parádé és KTE-bukta az NB I.-ben

paks (paks)
paks (paks)

Tomislav Sivic együttese 4-1-re verte a Siófokot a labdarúgó OTP Bank Ligában, a Kecskemét előnyről kapott ki saját otthonában.

Két olyan játékos is szerepet kapott a Paks kezdőcsapatában, aki korábban volt Tomislav Sivic játékosa Kecskeméten: Bori Gábor és Tököli Attila is kifutott a kezdésnél.

A Paks megnyerte első meccsét az új edzővel a Haladás otthonában, de ahogy a szerb tréner fogalmazott, semmit sem ér az a siker, ha a csapat nem tudja legyőzni a sereghajtó Siófokot.

Az első félidő első részében unalmas, hangulattalan meccset figyelhettünk, de később sem rágtuk le a körmünket: igaz, a játékrész végén előbb Lázok, majd kétszer is Tököli került helyzetbe, a második igazi ziccer volt, de balról nem tudta megfelelően kapura lőni a labdát.

A 73. percben megszerezte a vezetést a nem sokkal korábban beálló Vayer Gábor révén a hazai csapat. A kapunak háttal állva kapta a 16-os előterében Vayer, megfordult, két testcselt is csinált, majd 17 méterről a kapuba lőtt. A 74. percben aztán újra gólt szerzett a Paks: Simon Attila kapta a 16-oson kívül a labdát, bevitte a védő mellett, akit megforgatott, Kuruczot is kicselezte, majd laposan az üres kapuba lőtt (2-0).

A másik csere is gólt lőtt tehát. Nem is egyet: a 80. percben kiválóan ugratta ki Lázok Simont, aki a bal oldalról laposan Kurucz mellett a kapuba lőtt (3-0), majd a 87. percben Vayer kiugratása után ezúttal jobb oldalról talált a kapuba, szintén a kapus mellett (4-0). A 91. percben Éger kezére ért a labda (talán), a játékvezető 11-est adott: Pál értékesítette (4-1). Magabiztos sikerével a 8. helyre jött fel a Paks.

A Kecskemét nem jól kezdte a bajnokságot, és ez a Pápáról is elmondható, mindkét együttes 5-5 ponttal szerénykedett a tabella alsó felében. Ugyanakkor a kecskemétiek épp az elmúlt fordulóban, a Pécs otthonában szerezték meg az első győzelmüket, ami megnövelhette önbizalmukat – a válogatott meccsek miatti hosszú szünet ellenére. Ennek megfelelően jobban is kezdett a Jorginho-Litsingi-Balázs csatártrióval felálló KTE, és a 11. percben meg is szerezte a vezetést: a brazil indította a kongóit, aki Szűcs fölött a hálóba lőtte a labdát (1-0).

A Pápa a semmiből, a védők hathatós közreműködésével egyenlített a 45. percben: Quintero adott be jobbról, nem ugrott fel senki megfelelően Maricra, a gólvágó pedig egyenlített (1-1). A második félidőben sokáig nem sok minden történt, aztán a 78. percben a a csereként beálló Benkót Antal buktatta: a kapust kiállította Solymosi, a 11-est pedig Maric értékesítette (1-2).

Nehéz helyzetben a Siófok és a Kecskemét.

Eredmények – labdarúgó NB I.

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa 1-2 (1-1)

Kecskemét, 1000 néző, vezette: Solymosi

Kecskemét: Antal – Koszó (Borszéki, 81.), Vaskó, Balogh, Mohl – Savic, Pekár (Tölgyesi, 87.), Ramos – Litsingi (Tarabai, 76.), Jorginho, Balázs. Vezetőedző: Török László

Pápa: Szűcs – Dlusztus, Présinger, Tóth G. (Nagy S., 82.) – Tóth B. (Benko, 64.), Maróti, Sekour (Simon, 56.), Szabó, Rodenbücher – Maric, Quintero. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Litsingi (11.), illetve Maric (45., 81., a másodikat 11-esből)

Sárga lap: Ramos (20.), Vaskó (58.), illetve Tóth B. (23.), Quintero (28.), Présinger (35.), Sekour (45.), Rodenbücher (66.), Maróti (92.)

Piros lap: Antal (78.)

MVM-Paksi FC – Siófok 4-1 (0-0)

Paks, 800 néző, vezette: Szilasi

Paks: Csernyánszky – Heffler (Bartha, 79.), Éger, Fiola, Szabó J. – Kulcsár, Sifter, Sipeki, Bori (Vayer, 69.), Lázok – Tököli (Simon, 58.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Siófok: Kurucz – Kiss, Fehér (Fodor, 36.), Fejes, Mogyorósi – Gál, Kecskés, Pál, Nyári – Horváth (Molnár, 69.), Zamostny. Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerzők: Vayer (73.), Simon (74., 80., 87.), illetve Pál (11-esből, 92.)

Sárga lap: Simon (75.), illetve Kecskés (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik