Foci

Hengerelt az Arsenal és a Manchester United

lukas podolski (lukas podolski)
lukas podolski (lukas podolski)

Az angol labdarúgó-bajnokságban 6-1-re nyert az Arsenal, a Manchester United négyet rúgott, a City és a Chelsea ugyanakkor botlott.

A Manchester United az előző fordulóban csak Robin van Persie zsenialitásának köszönhette, hogy fordított az utolsó pillanatban a Southampton otthonában.

Most az a Wigan volt az ellenfele a Ferguson-gárdának, amely a tavalyi bajnokságban a nagycsapatokat rendre megtréfálta. A találkozó 6. percében azonban Hernandez tréfálhatta volna meg a vendégek ománi kapusát, de kihagyta a 11-est. Kínlódott a United, a Wigannek ráadásul akadt egy ordító helyzete is a félidő derekán.

Nem úgy a 2. félidő elején, amikor a hazaiak voltak aktívabbak, és a Unitedben a 700. tétmeccsét játszó Paul Scholes góljával meg is szerezték a vezetést. Nani adta laposan középre a labdát jobb oldalról, a kapusról kipattanót vágta a hálóba a vöröshajú középpályás (1-0).

A 63. percben Hernandez fellélegezhetett: Giggs tette vissza a labdát Büttnernek, ő 15-ről kapura lőtt, de a lövésbe még beletette a lábát a mexikói, így gól lett a vége, 2-0. Az első hivatalos United-meccsét játszó Büttner aztán két perc múlva végigszáguldott a bal oldalon, mindenkit kicselezett, majd lőtt, a labda a rövid saroknál a kapus kezei
között csorgott a hálóba (3-0). Két perccel később a Wigan nem kapott meg egy 11-est, majd a 82. percben a tinikedvenc Nick Powell első meccsén szintén gólt szerzett.

Az Arsenal úgy lépett pályára, hogy két 0-0 után már győzni tudott, méghozzá a Liverpool otthonában 2-0-ra, így még nem kapott gólt a bajnokságban. Ezidáig. Ugyanis a Southampton a 45. percben Fox révén betalált. Csakhogy ezt senki sem bánta az Emirates Stadionban, ugyanis akkor már 4-0-ra (!) vezetett az Arsenal. Ezt még megtoldották a második játékrészben így magabiztos győzelmet arattak.

A Fulham simán verte a Gera Zoltánt nélkülüző West Bromot (Dimitar Berbatov kétszer is eredményes volt), a másik két nagyágyú, a Chelsea és a Manchester City viszont pontot vesztett, előbbi a QPR, utóbbi a Stoke otthonában.

Az esti meccsen aztán a Liverpool most sem tudott nyerni, 4 kör után 2, azaz kettő ponttal szerénykedik az utolsó előtti helyen.

Eredmények – labdarúgó NB I.

Manchester United – Wigan 4-0 (0-0)
gólszerzők: Scholes (51.), Hernandez (63.), Büttner (66.), Powell (82.)

Arsenal – Southampton 6-1 (4-1)
gólszerzők: Hooiveld (11., öngól), Podolski (31.), Gervinho (35.), Clyne (38., öngól), Gervinho (71.), Walcott (88.), illetve Fox (45.)

Stoke City – Manchester City 1-1 (1-1)
gólszerzők: Crouch (15.), illetve Garcia (36.)

Fulham – West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gólszerzők: Berbatov (32., 45., a másodikat 11-esből), Sidwell (89.)
piros lap: Odemwingie (38., WBA)

Aston Villa – Swansea City 2-0 (1-0)
gólszerzők: Lowton (16.), Benteke (88.)

Queens Park Rangers – Chelsea 0-0

Norwich City – West Ham United 0-0

Az esti meccsen:

Sunderland – Liverpool 1-1
gólszerzők:
Fletcher (29.), illetve Suarez (71.)

Videó – A United góljai:

Videó – Az Arsenal győzelme:

Videó – A City döntetlenje:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik