Foci

Győzne a Fradi és az Újpest is

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában az Újpest Kaposvárra látogat, a Ferencváros a Haladást fogadja.

A válogatott felemásra sikerült szereplése után újra a klubfocié a főszerep, a 7. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Két patinás együttes, a Ferencváros és az Újpest is pályára lép pénteken, mind a két csapatnak égető szüksége lenne a három pont megszerzésére a visszafogottabb rajt után.

A lila-fehérek Kaposváron vendégeskednek. Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője nem számíthat egyik legaktívabb játékosára, Grégory Christre, aki eltiltását tölti sárga lapjai miatt.

„A Kaposvárt technikás csapatnak tartom, nem lesz könnyű dolgunk, de a játékosoknak is mindig elmondom, hogy a jó teljesítménynek most már pontokban is meg kell mutatkoznia. Nagy lenne a baj akkor, ha nem tudnánk helyzeteket kialakítani, ugyanakkor erről nincs szó, az tény viszont, hogy sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt” – mondta a szakember az ujpestfc.hu-nak.

Balázs Benjámin, a Rákóczi U21-es válogatott labdarúgója kiadta az ukázt a rakoczifc.hu-n: győzni kell!

„Újpesten új tulajdonos van, sok játékost vásároltak. Jó játékerőt képviselnek véleményem szerint, bár még nem állnak fényesen a tabellán. Nekünk viszont hazai pályán kötelező begyűjteni a három pontot.”

Kaposvári Rákóczi – Újpest FC, 17 óra (Tv: Sport1)
Kaposvár, Vezeti: Kassai Viktor

Az Újpest ősi riválisa, a Ferencváros hazai pályán szerepel, az ellenfél egy másik zöld-fehér csapat, a Szombathelyi Haladás lesz. Ricardo Moniz, a Fradi vezetőedzője reméli, hogy a Ligakupa után a bajnokságban is három pontot szerez együttese.

„Roppant fontos volt, hogy a két csalódást keltő bajnoki mérkőzést követően a Ligakupában két győzelmet arattunk. Sem a Honvéd, sem az Eger elleni találkozóra nem lehetünk büszkék, ellenben az MTK és a KTE elleni sikerekből önbizalmat meríthetünk. Mindenki nagyon koncentrál a Haladás elleni mérkőzésre, hazai pályán játszunk, szeretnénk növelni a győzelmeink számát” – idézi a hollandot a fradi.hu.

A Ferencváros egyébként a héten tovább erősödött, ugyanis sikerült leigazolni a korábban Hollandia korosztályos válogatottjával U21-es Európa-bajnokságot nyert Julian Jennert.

A Haladásnál a rossz forma megszakadásában bíznak, ugyanis a remek rajtot követően már három meccse nem nyert a Szombathely – két vereség, egy döntetlen. Artner Tamásnak nem könnyítik meg a dolgát a sérülések:

„Szerencsére a srácokat nem zavarta meg a Videoton és a Paks elleni vereség, ugyanúgy dolgoztak az edzéseken, mint korábban. Az elmúlt másfél hét fő feladata az volt, hogy a sérült Fehért, Guzmicsot és Nagy Dánielt felépítsük. Ők már valamennyien játszhatnak a Ferencváros ellen, ugyanakkor Schimmer sérülése nem jött rendbe, és változatlanul fáj Radó András háta, támadónk csütörtökön utazott Mohácsi doktorhoz Székesfehérvárra. Rajtuk kívül nem játszhat a derekával bajlódó Tóth Péter sem, csapatkapitányunk sérülése óta még nem is edzett” – mondta a szakember a haladas.hu-nak.

Ferencváros – Szombathelyi Haladás, 19 óra (Tv: Sport1)
Budapest, Vezeti: Farkas Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik