Foci

A paralimpiáról álmodik a sztárkapus

Jens Lehmann (jens lehmann, )
Jens Lehmann (jens lehmann, )

A már visszavonult Jens Lehmann visszatérésén gondolkodik. A korábbi német válogatott hálóőr a 2016-os paralimpián segítené hazája csapatát.

Jens Lehmann, a Borussia Dortmund, az Arsenal és a német válogatott korábbi kapuvédője ismét a visszatérésen gondolkodik. A 42 éves sportoló visszavonulása után egyszer már visszatért, az Arsenal kapusproblémáin segítve. A korábbi hálóőr most nem a nagypályás labdarúgásban térne vissza a pályára, hanem a német parafutball-válogatottba kerülne be. Lehmann 2016-ban Rio de Janeiróban segítené a német csapatot.

A parafutball egy látássérültek számára rendezett sportág. Négy mezőnyjátékos és egy kapus szerepelhet a pályán egy csapatban. A sportág mérkőzéseit zárt kézilabdapályán, kézilabdakapura játsszák. A csapatokban az egyetlen teljesen egészséges játékos a kapus lehet, ez alapján pedig elvileg nincs akadálya Lehmann visszatérésének.

„A kapusra nem vonatkozik az a követelmény, hogy valamilyen fogyatékossággal rendelkezzen – nyilatkozta a felvetésről Friedhelm Julius Beucher, a Német Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének elnöke . – Így elméletileg Jens Lehmann, Oliver Kahn, de bármely más visszavonult kapus is pályára léphet. A felvetést mindenesetre meg fogjuk beszélni.”

A német válogatott edzője is nagyon lelkes volt a felvetéssel kapcsolatban. „Szenzációs lenne, ha Jens Lehmann csatlakozna a csapathoz” – mondta Ulrich Pfisterer szakvezető.

Korábban David Beckham, a Los Angeles Galaxy játékosa vett részt hazája látássérült-válogatott edzésén. Beckham akkor lefedett szemmel is pontosan lőtt a felső sarokba…

Videó – Beckham a brit csapat edzésén:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik