Foci

Rudolf: Vissza akarok kerülni a válogatottba

Rudolf Gergely (rudolf gergely, )
Rudolf Gergely (rudolf gergely, )

Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be Rudolf Gergelyt, a DVTK labdarúgócsapatának új igazolását.

Szerdán írtunk róla, hogy Rudolf Gergely három évre elkötelezte magát Miskolcon. A nyíregyházi születésű labdarúgó játszott Franciaországban, majd éveken át a Debrecent erősítette, amivel a többi közt kétszeres magyar bajnok lett. Innen a Genoához vezetett az útja, ám az olasz klub kétszer is kölcsönadta őt, előbb a Barinak, majd a görög Panathinaikosznak. Rudolf végül szerződést bontott a Genoával.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ekkora kaliberű játékost sikerült leigazolni” – kezdte a sajtótájékoztatót Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezető igazgatója. Dudás azt is elmondta, ha az elkövetkező három évben érkezik egy jó ajánlat a támadóért, akkor a klub nem zárkózik el tőle.

„A megállapodás előtt több ismerős játékossal beszéltem a keretből – például Elek Ákossal -, akik biztattak, hogy jó csapat a DVTK. Úgy gondolom, jól döntöttem és megmutathatom magam Magyarországon – vette át a szót Rudolf. – Motivált vagyok, a bajnokságban szeretnék minél előbb végezni, ismét megmutatni magam a nemzetközi porondon, valamint visszakerülni a válogatottba. Beszéltem Sisa Tiborral, szeretném újra felépíteni magam, visszanyerni a régi formámat. Tavasszal kétszer is elkövettem azt a hibát, hogy túl korán tértem vissza, most nem szeretném ezt megismételni. Egy hónapig akár különmunkát is kell végeznek, hogy újra csúcsteljesítményt tudjak nyújtani.”

Leisztinger Tamás, a csapat többségi tulajdonosa is részt vett a sajtótájékoztatón. Elmondta, Rudolf volt az első olyan focista, akivel személyesen ült le tárgyalni. A támadó érkeztével új költségvetést kell készíteni, mivel a leigazolásával járó költség minden forintja “új a büdzsében”.

Az üzletember azt is elárulta, hogy tavaly a gárda elsődleges célja a bennmaradás volt, ebben a szezonban pedig az első hatba igyekszik a miskolci klub, amely jelentősen megerősödött a nyáron, elég csak a Videotontól érkező Elek Ákost, vagy Gosztonyi Andrást említeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik