Foci

CRonaldo csak világrekord összegért mehet

Cristiano Ronaldo (Cristiano Ronaldo)
Cristiano Ronaldo (Cristiano Ronaldo)

Cristiano Ronaldótól csak 200 millió euróért válna meg a Real Madrid labdarúgócsapata.

A blancók Granada elleni bajnokiján a portugál klasszis két gólt is szerzett nemrégiben, ám látványosan nem ünnepelte meg találatait. Végül tőle szokatlan módon már idő előtt elhagyta a pályát, majd mikor ezekről faggatták az újságírók azt mondta, boldogtalan Madridban.

Azóta média szüntelenül Ronaldo jövőjével és a miértekkel foglalkozik, egyesek szakmai okokat sejtenek a háttérben, mások szerint nem érzi a bizalmat Madridban, míg olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy több fizetést szeretne. Utóbbit kategorikusan cáfolta. Cristiano Ronaldo évi 10 millió eurót keres, ezzel a tízedik az erre vonatkozó rangsorban, amelyet az ennek dupláját kereső Samuel Eto’o vezet.

Madridban igyekeznek megoldani a helyzetet, azonban a spanyol adózási törvények kissé nehezítik a dolgokat. Míg korábban a játékosok fizetése után az összeg 24 százalékát kellett adó formájában befizetni a klubnak, addig most már 52 százalékot, vagyis ha felemelnék Ronaldo fizetését például 15 millióra, úgy az közel 23 millióba kerülne a Real Madridnak évente.

Florentino Perez már kijelentette, hogy Ronaldo nem megy sehova, ám spanyol lapértesülések szerint, ha mégis eladásra kerülne sor, akkor csakis világrekord összegről, 200 millió euróról lehet szó. Két ismeretlen klub lenne, amely megadná a portugálnak az évi 20 milliós álomgázsit, ez a hírek szerint a Paris St. Germain és az Anzsi Mahacskala.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a luzitánnal, az azonban biztos, hogy a Real Madridnak szombaton este nem lesz könnyű dolga a bajnokságban, a fővárosiak Sevillában vendégeskednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik