Foci

Messiék pontot vesztettek, Falcaóék szárnyalnak

falcao (falcao)
falcao (falcao)

A dél-amerikai világbajnoki selejtezők során Kolumbia fontos meccset nyert Chilében, Peru pontot rabolt Argentínától. Mexikó győzött, kecskeméti góllal nyert Salvador.

Tovább folytatja remek szereplését a kolumbiai labdarúgó-válogatott. Az Atletico Madrid csatára, Falcao vezérletével ismét begyűjtötte a három pontot, ezzel nagy lépést tett a vb-re kijutás felé.

Ugyanis Chilében sikerült nyerni, a keskeny ország csapata pedig ezidáig előtte állt a dél-amerikai selejtezősorozat tabelláján. A listát Argentína vezeti, amely ebben az összeállításban kezdte perui meccsét: Romero – Campagnaro, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano – Di María, Messi, Lavezzi – Higuaín.

A világoskékek a 22. percben hátrányba kerültek (a 12. percben pedig 11-est hibáztak!!), de a Real Madrid játékosa, Gonzalo Higuain még az első félidőben egyenlíteni tudott.

Meglepetésre csak ikszelt Uruguay odahaza, a selejtezősorozatban kiválóan szereplő Ecuador volt az ellenfél, amely tehét egy pontot elvitt Montevideóból.

A tabellát Argentína vezeti 14 ponttal hét meccset követően, mögötte Kolumbia és Ecuador 13-13, majd uruguay és Chile következik 12-12 ponttal.

A közép-amerikai csoportban győztek az amerikaiak és a mexikóiak (Chicharito lőtte az egyetlen gólt), valamint Salvador is, a miniállam harmadik gólját a Kecskeméti TE-Phoenix Mecano támadója, Rafael Burgos szerezte.

Eredmények – vb-selejtezők

Chile – Kolumbia 1-3
gólszerzők: Fernandez (41.), illetve Rodriguez (59.), Falcao (74.), Gutierrez (76.)
piros lap: Medel (36.), illetve Aguilar (86.)

Uruguay – Ecuador 1-1
gólszerzők: Cavani (67.), illetve Caicedo (8., 11-esből)
piros lap: Valencia (90.)

Paraguay – Venezuela 0-2
gólszerzők: Rondon (45., 68.)

Peru – Argentína 1-1
gólszerzők: Zambrano (22.), illetve Higuain (37.)

CONCACAF-zóna:

Egyesült Államok – Jamaica 1-0
gólszerző: Gomez (55.)

Mexikó – Costa Rica 1-0
gólszerző: Hernandez (61.)

Guyana – Salvador 2-3
gólszerzők: Richardson (1.), Nurse (62.), illetve Romero (12.), Alas (51.), Burgos (76.)

Videó – Argentína pontvesztése:

Videó – Kolumbia győzelme képekben:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik