Foci

Kötelező drogteszt jöhet a Fradinál

ftc (fradi, )
ftc (fradi, )

A Sportgéza információi szerint a Ferencvárosnál hamarosan „odacsapnak az asztalra". A rendőrség ugyanis őrizetbe vette a klub egyik legnagyobb szurkolói csoportját is kiszolgáló büfé üzemeltetőjét.

Az ügyben másfél hónapja zajlik a nyomozás a büféüzemeltető ellen, mert tetemes mennyiségű kábítószert találtak nála.

A történet egészen 2011 nyaráig nyúlik vissza, amikor is a Nemzeti Nyomozó Iroda rajtaütött F. Árpádon és édesanyján: 22 kilogramm amfetamint és 400 gramm kokaint találtak náluk. Ezt anya és fia Hollandiából csempészte Magyarországra.

A rendőrség ezen a szálon jutott el a büfét üzemeltető B. Tiborhoz és további két személyhez, K. Gáborhoz és F. Árpádhoz. A rendőrség szerint ők lehettek azok, akik a behozott kábítószert értékesítették. „B. Tibor a kábítószereket H. Tamástól szerezte be, így a beszerzett adatokra tekintettel 2012. július 26-án – a TEK bevonásával – végrehajtott akció során B. Tibor, K. Gábor és H. Tamás is elfogásra került, tőlük 1,8 kilogramm amfetamin, 220 gramm kokain, továbbá a kábítószer-terjesztéshez szükséges eszközök kerültek lefoglalásra” – áll a rendőrségi közleményben.

Arról, hogy a kábítószer esetleg az Albert-stadionba is eljutott volna, a rendőrség nem adott információt.

Az eset kapcsán a Ferencvárosnál arra jutottak, kiszűrik a drogfogyasztó sportolókat. A Sportgéza információi szerint több sportoló is írásban kapott felszólítást drogteszten való részvételről. A felszólítás állítólag kizárólag a labdarúgókra vonatkozik.

„Az FTC elítéli a kábítószer-használat és -kereskedelem minden formáját, a konkrét ügyében nem a klub, hanem az eljáró hatóság feladata, hogy megállapítsa a bűncselekmény meglétét. A Ferencvárosi Torna Club elkötelezett abban, hogy a sportszerű életmódra nevelés és a fiatal sportolóink érdekében a szülőkkel együttműködésben utánpótlás-csapatainknál előzetes drogszűrést vezessen be. A rendszer kidolgozás alatt van, a szűrések hamarosan megkezdődnek” – tájékoztatta az Indexet a Ferencváros.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik