Foci

Egervári: lehetnek következményei a bukásnak

Magyar-valogatott(210x140)(3).jpg (Magyar válogatott)
Magyar-valogatott(210x140)(3).jpg (Magyar válogatott)

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott a hollandoktól a keddi világbajnoki selejtezőn, kapitális védelmi hibák miatt.

Ahogyan arról bő terjedelemben, élő közvetítésünkben beszámoltunk, durva védelmi hibák miatt sima, háromgólos vereséget szenvedett Magyarország válogatottja a keddi vb-selejtezőn, és semmi jel sem mutatott arra, hogy a mieink szervezettségben felvették volna a versenyt nagy nevű ellenfelükkel szemben.

Egervári Sándor, a mieink szövetségi kapitánya érthetően szomorúan jelent meg a találkozót követő sajtótájékoztatón, és a meccset összefoglaló értékelése is meglehetősen rövidre sikeredett:

„Gratulálnom kell az ellenfélnek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, komoly, durva egyéni hibák után ajándékoztuk nekik a lehetőséget. Nagyon korán futnunk kellett az eredmény után, kinyíltunk, a megingásainkat pedig kihasználta a holland csapat.”

Egy újságírói kérdésre, miszerint mi az oka annak, hogy a hollandok legutóbb egy másik kerettel ugyanolyan szervezettek voltak, mint egy teljesen átalakult csapattal, miközben mi a folytonos válogatottal ezúttal is elképzelés nélkül játszottunk, a kapitány ezt mondta:

„Nem igaz, hogy nem látszott a szervezettség és a játékrendszerünk a mai napon, a hatékonysággal volt gond. Nem azért kaptunk ki, mert a megfigyelőrendszerünk rossz volt. Egyéni hibák történtek, ami azért bosszantó, mert tudtuk, hogy magasak a hollandok, mi is 190 centi magas védőkkel álltunk fel, mégis megvertek minket” – így Egervári, aki elmondta, a sérülés miatt kimaradó Laczkó Zsoltot elképzelhető, hogy műteni kell.

Többen is felvetették, miért a meccshiányban szenvedő Lipták Zoltán volt az egyik középső védő, és miért Elek Ákos a balbekk, aki még soha nem szerepelt ezen a poszton. Egervári Sándor a sérülésekkel magyarázta ezt a döntést, szerinte ez tűnt célszerűnek, és azt is figyelembe kell venni, hogy Pintér Ádám sem állt rendelkezésre.

„Volt már olyan, hogy egy meccs alapján ítélték meg a magyar válogatottat, mi nem tervezzük azt, hogy megrendít minket a mai vereség. Nem adjuk fel az álmainkat” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Sport24 azt kérdezte Egervári Sándortól, mit mondott a srácoknak a meccs után, valamint azt, a többször is említett egyéni hibáknak lesznek-e következményei.

„Egy válogatott meccs után nem szoktunk értékelni azonnal, alszunk a történtekre egyet, és persze tartjuk a kapcsolatot a játékosokkal. A következő meccsig sok idő van még, addig felépülhetnek sérültek, jó formába kerülhetnek játékosok. De igen, vannak, akik kikerülhetnek a csapatunkból” – mondta a magyar válogatott szakvezetője.

A holland kapitány, Louis van Gaal értékelését itt olvashatod el.

Eredmények – vb-selejtezők

Magyarország – Hollandia 1-4 (1-2)

Budapest, 20 ezer néző, vezette: Proenca (portugál)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Juhász R., Lipták, Elek Á. ( Gyurcsó, 61.) – Varga J., Korcsmár – Gera (Németh, 80.), Koman (Hajnal, 46.), Dzsudzsák – Priskin. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Hollandia: Stekelenburg – Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi (Mathijsen, 64.), Willems – Clasie – Strootman (Maher, 78.), Sneijder – Narsingh, Van Persie (Huntelaar, 46.), Lens. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.

Gólszerzők: Dzsudzsák (6.), illetve Lens (3., 53.),. Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)

Sárga lap: Korcsmár (18.), Juhász (29.), Dzsudzsák (37.), illetve Clasie (6.) Maher (85.)

A csoport másik két mérkőzésén:

Törökország – Észtország 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Belozoglu (44.), Bulut (60.), Inan (75.)
Piros lap: Jaager (19., Észtország)

Románia – Andorra 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Torje (29.), Lazar (44.), Gaman (90.), Maxim (92.)


Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik