Foci

Az angolok kiakadtak a bíróra

steven gerrard (steven gerrard, anglia, angol válogatott, roy hodgson)
steven gerrard (steven gerrard, anglia, angol válogatott, roy hodgson)

Anglia csupán 1-1-es döntetlent ért el Ukrajna ellen a keddi világbajnoki selejtezőn. A meccs előtt, alatt és után is a játékvezetés volt a téma.

Ki ne emlékezne rá, hogy a nyári Európa-bajnokságon Ukrajnát szabályos góltól fosztotta meg Vad II István asszisztens közreműködésével Kassai Viktor játékvezető.

Ezért is volt pikáns a keddi találkozó, amelynek játékvezetője a világ egyik legnehezebb meccsét kapta ezáltal meg: tudva lévő volt, hogy minden mozdulatát kemény kritikai szemek nézik majd. Ha az angolokat támogatja, megilletheti a vád, ha nem, akkor is.

Nos, a török Cuneyt Cakir fújta a meccset, ő kiválóan vezetett az Eb-n, nem véletlenül kapta meg a londoni találkozót. Nos, a hazaiak összesen hat sárgát és egy pirosat kaptak, Gerrardot a 88. percben, második sárgával állították ki (az ukránok három sárgát gyűjtöttek össze). Ekkor már 1-1 volt az állás, hiszen Konoplyanka 38. percben szerzett találatát Lampard a 86. percben 11-esből egalizálta.

Roy Hodgson kapitány Gerrard mellett sárga lapok miatt Glen Johnsont is elveszítette a H csoport októberi vb-selejtezőjére, San Marino ellenében.

„Úgy érzem, az összes sárga lap, amit kaptunk, jogtalan volt. Ez nem olyan meccs volt, amely a szabálytalanságokról szólt. Nagyon messze volt a laptól a faultok többsége, mégis összeszedtünk párat. A legnagyobb baj Steven Gerrard elvesztése, szerintem egyik szabálytalansága sem volt súlyos” – így Hodgson.

„Ha az ember vesztésre áll a meccs végén, és egyenlíteni tud, elégedettnek kell lennie. Igen, nem nyertük meg a hazai meccsünket, de nem hinném, hogy rosszul játszottunk volna.”

Hodgson kényszerhelyzetben volt a találkozó előtt, hiszen sérülés miatt nem játszhatott Ashley Cole, Wayne Rooney és John Terry sem, ott volt viszont a pályán Oxlade-Chamberlain és Tom Cleverley a középpályán, a második félidőben pedig beállt Ryan Bertrand, Daniel Sturridge és Danny Welbeck is.

“Cleverley és Oxlade-Chamberlain nagyszerűen játszott pénteken Moldovában, ezért egyértelmű volt, hogy kezdenek majd” – emlékeztetett Roy Hodgson.

A H csoportban Montenegró 6-0-ra győzött San Marinóban, míg a lengyelek 2-0-ra nyertek Moldova ellen.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik