Foci

Vanczák: Szórakoztatás helyett eredményesség

A magyar labdarúgó-válogatott védője, Vanczák Vilmos szerint az eredményes védőmunka és a kontrák vezethetnek eredményre Hollandia ellen.

Kedden este 20 óra 30 perctől a magyar nemzeti tizenegy Hollandiát fogadja a világbajnoki-selejtezősorozat második fordulójában. Mi Andorrát, az oranje Törökországot verte a nyitókörben, így két százszázalékos csapat feszül egymásnak a Puskás Ferenc Stadionban.

Vanczák Vilmos jó játékkal rukkolt elő a miniállam ellen, kiharcolt egy büntetőt és adott egy gólpasszt, így minden esély megvan rá, hogy Egervári Sándor kedden is beveti. Ha ez így lesz, akkor a Sion légiósa minden bizonnyal Arjen Robbennel néz majd farkasszemet.

„Robben klasszis játékos, meghatározó pontja a holland csapatnak, ezért kulcsszerep hárulhat rám, az ő kikapcsolása sokat jelenthet” – mondta a szövetségi honlapnak Vanczák, aki hozzátette, szerinte sokkal kötöttebb lett a holland csapat játéka Louis van Gaal érkeztével. A védő arra is kitért, mi az a taktika, ami sikerre vezethet Hollandia ellen a Puskás Stadionban.

„Tavaly, a hazai Eb-selejtezőn megpróbáltunk közönségszórakoztató játékot bemutatni, kaptunk is egy négyest. Most eredményes játékot szeretnénk megvalósítani, ehhez az kell, hogy csapat szinten jól védekezzünk, és ebből eredményes kontrákat indítsunk. Fontos, hogy tudatos játékkal rukkoljunk elő, kizérólag támadó focival nem lehet megverni Hollandiát. A széleken sokkal jobban kell védekeznünk, mint tavaly tavasszal. Létszámfölényes helyzeteket kell teremtenünk és kettő-egyes védekezést kell alkalmaznunk, egy az egyben ugyanis a törökök sem tudták megállítani a holland támadókat” – zárta mondandóját a védő.

Az utóbbi hét mérkőzést elveszítette a magyar együttes az oranje ellen, legutóbb 1984-ben sikerült legyőzni a németalföldieket. Van Gaal hétfőn elmondta, ők három pontért jöttek, Egervári pedig biztos benne, hogy a mieink mindent megtesznek majd a minél jobb eredmény eléréséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik