Foci

Elhunyt egy olimpiai bajnok labdarúgónk

Csernai Tibor (csernai tibor)
Csernai Tibor (csernai tibor)

73 éves korában elhunyt a Tatabánya egykori olimpiai bajnok labdarúgója, Csernai Tibor.

Csernai Tibor 1938. december 3-án Pilis községben született, mégis Cegléden kezdte labdarúgó-pályafutását, majd   a BVSC-ben játszott 1960-ig. Eztán két évet töltött az Ózdi Kohászban, itt lett első osztályú játékos, míg 1962 nyara már Tatabányán találta, ahol igazi otthonra talált, pályafutása végéig, 1970-ig a bányászvárosban futballozott – írja az FC Tatabánya honlapja.

Vérbeli támadó volt, 175 mérkőzésen hatvan gólt szerzett. 1964-ben és 1966-ban tagja volt a bajnoki bronzérmes tatabányai együttesnek.

Négyszer volt válogatott, és a góltermelésére nem lehetett panasz, hiszen hat gólt szerzett ezalatt, így meccsenként 1.5-es gólátlagot produkált. Ráadásul mindet az 1964-es tokiói olimpián lőtte – a második mérkőzésen Jugoszláviának négyet, míg a negyeddöntőben Romániának kettőt. Kijelenthető, hogy a magyar csapat aranyérméhez hat góljával – a góllövőlistán 3. lett, Bene 11-et lőtt, Marokkónak a nyitómeccsen hatot!! – nagymértékben hozzájárult. Csernai Tibor halálának okáról, temetésének időpontjáról nem érkezett egyelőre híradás.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik