Foci

Meg kell halnunk a pályán! – Dzsudzsák

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai bizakodva várják a Hollandia elleni keddi mérkőzést.

Kedden este vb-selejtezős meccset vív nemzeti csapatunk Hollandiával. A várva várt mérkőzés előtt a főszereplők, azaz a magyar válogatott tagjai nyilatkoztak az mlsz.hu-nak.

Szalai Ádám: “Kevesebb helyzetünk lesz, mint Andorra ellen, kevesebb gólt is fogunk rúgni. A legfontosabb, hogy azok a játékosok, akik a pályán lesznek, életük egyik legjobb teljesítményét nyújtsák. Ha ez egy kis szerencsével is párosul, akkor érhetünk el bravúrt Hollandia ellen. Ellenfelünk jobb nálunk, ezt nem szégyen kimondani, elég, ha megnézzük a két csapat keretét, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyünk a mérkőzésen.”

Dzsudzsák Balázs: “A hollandoknak is vannak gyengébb pontjaik, emellett csapatépítésben és mentálisan mi jelenleg előrébb tartunk náluk. Meg kell halnunk a pályán, s ha így lesz, tisztességes eredménnyel zárjuk a mérkőzést. Nem tartunk még ott, mint a hollandok, de azt már elértük, hogy bravúrt tudjunk elérni bárki ellen, és anélkül, hogy túlzottan optimista lennék, úgy gondolom, van esély a meglepetésre.”

Korcsmár Zsolt: “Ha csak a neveket nézzük, arra a következtetésre juthatunk, hogy gyengült a holland válogatott, de az új játékosokat sem véletlenül válogatták be. Az a cél, hogy kihasználjuk a gyengeségeiket, jó védekezésből, labdaszerzésekkel lehet esélyünk a gólszerzésekre.”

Németh Krisztián: “A holland védelembe bekerült játékosok egytől egyig jó képességű futballisták, de többnyire fiatalokról van szó, akikben még benne lehet a hiba lehetősége. Szerintem a hollandok tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk, ezért aligha fogják félvállról venni a meccset.”

Gera Zoltán: “Zártan, fegyelmezetten kell védekeznünk, és ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Kiváló játékosok ellen játszunk, ezért a tudásunk legjavára van szükség a pontszerzéshez. Szeretném, ha hasonló lehetőségeink lennének a gólszerzésre, mint a tavalyi, amszterdami mérkőzésen, de valószínűleg nem fognak sok helyet adni a támadóinknak, ezért minden adódó esélyt ki kell használni.”

Hajnal Tamás: “Az elemzésekből az látszik, hogy vannak olyan helyei a pályának, ahol a hollandok nem tudják jól megszervezni a védekezésüket. A támadóik nem szeretnek visszafelé játszani, nyitva maradhatnak területek, nekünk ezeket kell bejátszanunk, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani.”

Bogdán Ádám: “Remélem, minél kevesebb dolgom lesz, mert ez azt jelentené, hogy csapat szinten jól oldjuk meg a védekezési feladatokat. Világklasszis játékosok szerepelnek a holland támadósorban, ezért valószínűleg többször is eljutnak majd helyzetekig. Igyekeztem maximálisan felkészülni a holland játékosokból, bízom benne, hogy jó döntéseket hozok a mérkőzésen. Van Persie ellen, a Bolton színeiben, legutóbb gólnélküli döntetlent játszottam, hasonló eredménnyel most is elégedett lennék, főleg ami a kapott gólok számát illeti.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik