Foci

A Brazíliába tartó útra lép a címvédő

Nagy kihívásnak és jó lehetőségnek nevezte a 2014-es brazíliai világbajnokságot Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Szerinte az elmúlt két Európa-bajnokságon és a 2010-es dél-afrikai vb-n egyaránt győztes csapatán nagy a teher, ám kiváló motivációt jelent az, hogy két év múlva egy olyan ország rendezi a világbajnoki tornát, mely nagyhatalomnak számít a sportágban.

“Nagy ösztönzést jelent, hogy éppen ott lesz a világbajnokság” – mondta Vicente del Bosque a grúzok elleni, keddi vb-selejtező előtt. “Teljesen bízom a játékosaimban, régiekben és újakban egyaránt. A rutinosabbak közül többen 30 év körüliek, vagy még idősebbek, biztos vagyok benne, nagy kihívás számukra, hogy ott lehessenek a vb-n.”

A szakember kitért a selejtezősorozatra is.

“Az elmúlt négy év alatt két selejtezősorozatban vettünk részt, s mind a 18 mérkőzésünket megnyertük. Most is ilyen szereplés a cél” – mondta del Bosque, aki a 2008-as, megnyert kontinenstorna után váltotta Luis Aragonést a “Selección” élén.

Hasonlóan gondolja Xavi, az FC Barcelona és a válogatott középpályása is.

“A világbajnokság mindig csodálatos esemény, s a következő egy nagy futballhagyományokkal rendelkező országban lesz – mondta a 32 esztendős játékos. – A mi korosztályunk sosem találkozott Brazíliával. Ez nagy motiváció nekünk és nem felejtjük el: az, hogy mi vagyunk a világ- és Európa-bajnokok, nem garancia semmire. Jól kell játszanunk, hogy ott lehessünk Brazíliában.”

Az I jelű selejtezőcsoportban Spanyolország és Grúzia mellett Franciaország, Fehéroroszország és Finnország együttese szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik