Foci

23 csapat nem kap pénzt az UEFA-tól

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) visszatartja a pénzdíját 23 olyan klubnak, amely nem felel meg a "pénzügyi fair play" szabályzatnak.

Az egyesületeket – amelyek egyébként szerepeltek, illetve még szerepelnek az UEFA 2012/13-as klubversenyeinek valamelyikében – azért sújtották ilyen szankcióval, mert tartoznak más egyesületeknek, saját dolgozóiknak, valamint az illetékes adóhatóságoknak is. Az UEFA közleményben jelezte, a klubok pénzdíjait a további vizsgálatok befejezéséig visszatartja.

A megbüntetett gárdák között van például az Európa Ligában címvédő spanyol Atlético Madrid, a szintén spanyol Málaga, a portugál Sporting, a román Dinamo és Rapid Bucuresti, valamint a török Fenerbahce is. A közleményben szereplő listán magyar csapat nem szerepel.

Az UEFA 2010-ben hirdette meg a pénzügyi fair playre vonatkozó programját, amelynek az a célja, hogy a klubokat rákényszerítse a felelősségteljesebb gazdálkodásra, arra, hogy maradjanak anyagi lehetőségeiken belül és fokozatosan csökkentsék adósságukat. Az átigazolási díjakat, illetve a klubok kintlévőségeit a 2011/12-es szezon óta felügyeli az UEFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik