„Alaposan feltérképeztük ellenfelünket. Nálunk jobb képességű játékosokból álló csapattal kerülünk szembe, ezért a célunk az lehet, hogy zárt védekezést alkalmazva, gyors ritmusváltásokkal találjuk meg a réseket az ellenfél védelmén. Ahhoz, hogy kedvező eredményt érjünk el, a védekező és a támadó harmadban is jól kell teljesítenünk” – fogalmazott a magyar szakvezető.

Egervári Sándor hozzátette: a tervek szerint két helyen biztosan lesz változás az Andorra ellen 5-0-ra megnyert találkozón szerepelt kezdőcsapathoz képest. Varga József felépült, teljes értékű munkát végez, ő a középpálya tengelyében kaphat helyet.

„Érezhetően felpörögtek a játékosok, az előjelek alapján úgy ítélem meg, hogy jobb esélyünk van a sikerre, mint másfél éve volt – mondta Egervári Sándor. – Azóta jobban összeszokott a társaság, és olyan meccsek is mögöttünk állnak, mint a svédek elleni Eb-selejtező, vagy az amszterdami találkozó. Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy a játékosok mindent elkövetnek a pályán, ami erejükből telik. Szeretnénk megfelelni a saját és a szurkolók elvárásainak is, bízom benne, hogy a lefújás után mindenki elégedett lehet a látottakkal.”

A szövetségi kapitány tagja volt az 1984-ben, Rotterdamban nagyszerű győzelmet arató magyar válogatott szakmai stábjának is (ez volt az utolsó győzelmünk a hollandok ellen), szerinte elszántság tekintetében hasonlót érez játékosain, mint 28 éve.

„Akkor úgy éreztük, hogy a Rijkaarddal, Gullittal és Van Bastennel felálló hollandok kissé félvállról vettek minket, és ezt meg is tudtuk lovagolni. Most sem mi vagyunk a meccs esélyesei, ugyanakkor nem is vagyunk esélytelenek pontszerzésre” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.