Foci

Török Gábor a magyar fociban vállal szerepet

török gábor (török gábor)
török gábor (török gábor)

Az ismert politológus, Török Gábor hosszabb interjút adott az mlsz.hu oldalnak annak aporpóján, hogy szerepet vállal a magyar labdarúgásban.

Sokakat meglepett, hogy Török Gábor a magyar labdarúgás mellé állt, legalábbis konkrét posztot kapott a nagy közösségben: a Budapesti Társadalmi Elnökség elnöke lett.

Persze ha arra gondolunk, hogy az MLSZ elnökségének tagja Kovács Árpád egykori ÁSZ-elnök vagy Vizi E. Szilveszter, egykori MTA-elnök, akkor már nem olyan különleges a frigy. A politológus a Magyar Labdarúgó Szövetség weboldalán adott interjút Borbély Zoltánnak, az MLSZ jogi és sajtóirodája vezetőjének.

Török felidézte első focis élményét, hétévesen, 1978-ban, egy balatonberényi nyaraláson keltette fel édesanyja, hogy együtt nézzék meg az argentin-magyar vb-meccset – ennek minden mozzanatára emlékszik. A szombathelyi származású Török Gábor innentől gombfocizott, focizott, még le is igazolta a Sabaria kapusnak, de mivel nem volt önbizalma, abbahagyta a játékot. Sportújságírónak készült, évekig írt a Vas Népének, majd országos lapoknak is, de aztán a történelem és a politika ragadta magához.

Elmondása szerint szinte minden NB I.-es meccset megnéz a televízióban, a külföldi bajnokságok kevésbé érdeklik. A Haladás ma is örök szerelem, ha teheti, kimegy a meccsekre is, legújabb kedvence a Hali fiatalja, Radó András.

“Nagy megtiszteltetésnek tartom a felkérést, régen voltam ilyen lelkes, mint most, hogy tehetek valamit a magyar fociért. Egyelőre még csak ismerkedem, de amit eddig láttam, nagyon biztató. Az igazgatónk, Lovász Tamás szerencsére mindent tud, amit a budapesti fociról kell, én pedig egyrészt igyekszem tanulni tőle, másrészt pedig a kapcsolataimat felhasználva próbálok segíteni ott, ahol lehet.

Szeretnénk egy olyan elnökséget, amely a média, a politika és a gazdaság irányába is kulcsot jelent, és persze vannak terveink is. Most úgy néz ki, hogy az egyik legkomolyabb munka az lehet, hogy megfordítsuk a trendet: az elmúlt két évtizedben megállíthatatlannak látszó ütemben csökkent a fővárosi pályák száma, talán lehet ezen változtatni” – nyilatkozta a terveiről.

Török Gábor nem tartja reálisnak a világbajnoki kijutásunkat, ellenben szeretné, ha a magyar válogatott úgy játszana, mint a Videoton, amely “tisztában van helyével, lehetőségeivel, és szinte mindent alárendel a nagy célnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik