Foci

Javuló formában az Egervári-csapat

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

A magyar labadrúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint határozottan jobb állapotban vannak a játékosok, mint az Izrael elleni meccs előtt.

A csütörtöki elutazás előtt Egervári Sándor és Hajnal Tamás sajtótájékoztatón elmondták, az első edzések tapasztalatai határozottan pozitívak, a játékosok szemmel láthatóan sokat léptek előre a legutóbbi összetartás óta.

„Az eddigi közös edzések alapján kijelenthető, hogy a játékosok határozottan jobb állapotban vannak, mint legutóbb, ami elsősorban annak köszönhető, hogy túl vannak a felkészülés fáradtságain, és felvették a bajnoki ritmust – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Az ezt megelőző edzőtáborban sokan még nem voltak élesre hangolva, ilyesmit már senkinél nem vettem észre. Fizikai oldalról nézve közel vannak egymáshoz a játékosok, a versenyforma mindenkinél megvan.”

Az Andorra ellen tervezett játékról Egervári Sándor elmondta: bár ellenfelünk nem képvisel jelentős játékerőt, a pénteki összecsapáson is maximálisan kell koncentrálniuk a játékosoknak.

„Az andorrai egy nagyon fegyelmezett csapat, amely saját kapuja előtt kilenc emberrel fog védekezni, és a legfőbb célja, hogy széttördelje a játékot, húzza az időt. Tudatosan, kreatívan kell játszanunk, ehhez hozzátartozik, hogy azokról a területekről, ahová betömörülnek, gyorsan el kell vinni a labdát. Úgy gondolom, a játékosok az első negyedóra után érezni fogják a pályán, hogy mi a legsebezhetőbb pontja az ellenfélnek.”

Az edzőtábort kedden sérülés miatt elhagyó Szabics Imre mellett a nem teljesen egészséges Mészáros Norbert és Pintér Ádám sem léphet pályára pénteken, illetve vírusos fertőzése után Varga József sincs még játékra alkalmas állapotban.


Hajnal Tamás szerint sokat erősödött a csapat

Hajnal Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: a szakmai stáb éppen a sajtótájékoztató előtt mutatta be az andorrai válogatottat a játékosoknak.

„A szakmai stáb nagyon pontos információkat adott az andorraiakról. A mérkőzésen mi leszünk fölényben, úgy kell játszanunk, hogy az ellenfél játékosaiban egy pillanatig se merüljön fel, hogy esélyük lehet a pontszerzésre. Szívós, küzdeni képes csapattal találkozunk, nem vehetjük félvállról a meccset” – mondta Hajnal Tamás, akit bántott, hogy sérülései miatt az előző három felkészülési meccsen nem játszhatott, de figyelemmel követte a csapatot.

A Stuttgart légiósa tartotta a kapcsolatot a stábbal és a társakkal, ezért semmilyen szempontból nem érzi hátránynak, hogy február óta nem játszott a csapatban.

„Egy Eb-selejtező sorozaton már túlvagyunk együtt, a vb-selejtezőknek úgy vágunk neki, hogy tudjuk, mik az elvárások velünk szemben, a társakkal tökéletesen megismertük egymást, és tudjuk, a pályán és a pályán kívül is számíthatunk egymásra. Csapatként egységesek vagyunk, úgy érzem, sokat erősödtünk az elmúlt két évben” – mondta Hajnal.

Változás a holland keretben

Louis van Gaal szövetségi kapitány augusztus utolsó napján megnevezte válogatottjának névsorát.

Ez most egy helyen megváltozott, a holland tréner kényszerű cserét eszközölt keretében a törökök elleni hazai, és a magyar válogatott elleni budapesti mérkőzés előtt.

A sérüléssel bajlódó Bas Dost helyére Luuk de Jong, a Borussia Mönchengladbach focistája került.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik