Foci

Casillas és Xavi lett “Asztúria hercege”

A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgó-válogatottjának két tagja, Iker Casillas, a Real Madrid kapusa és Xavi Hernández, a Barcelona irányító középpályása kapta megosztva az idei Asztúria Hercege Díjat.

A spanyol Nobel-díjként is emlegetett, 1987 óta évente odaítélt elismerés sportkategóriájában először fordult elő, hogy ketten nyerjenek. A hivatalos közlés szerint éppen azért adományozták a futballista duónak a 2012-es díjat, mert az egymással történelmileg is vetélkedő két klub vezéralakjai személyesen mutattak példát arra, hogy az igazi sportemberek a barátságukat, a csapatuk és a szurkolók iránti elkötelezettségüket a legkiélezettebb rivalizálásban is képesek megőrizni.

“A bajtársiasság és a sportszerűség mintaképei, a fiatalok elé állítható példák” – jellemezték a két labdarúgót a szerdai, oviedói bejelentésen.

Iker Casillas és Xavi – akiket a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Joseph Blatter terjesztett fel a díjra – a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal szemben 11-7-es szavazati aránnyal nyert.

A sportkategóriában összesen 12 országból 21 jelölt volt a díjra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik