Foci

Diplomás edzők segítik a magyar foci felemelkedését

Tizenhét szakember vehette át kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában a pro licences edzői diplomáját.

A végzettek között van hat korábbi válogatott labdarúgó, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Mátyus János, Lipcsei Péter, Bódog Tamás és Vincze István, továbbá Bozsik Péter volt szövetségi kapitány, illetve Kenyeres Imre, a nemzeti együttes mostani másodedzője.

“Ezek a szakemberek idén májusban az európai szövetség megfigyelése és ellenőrzése alatt szerezték meg a létező legmagasabb európai futballedzői diplomát” – mondta Mezey György, a felnőttképzési intézet igazgatója. Hozzátette, a szakmai képzés 420 órás modult foglalt magában, benne volt az angol nyelv oktatása is, továbbá a tanulmányok során olyan klubokhoz látogattak el, mint a Real Madrid, a Manchester United vagy a Borussia Dortmund.

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a jelenlegi támogatási rendszer mellett nincs ok, ami miatt a magyar futball ne kerülhetne vissza a világ élvonalába, s ennek a folyamatnak a része az edzőképzés is.

“Az elmúlt két évben jelentős munkát végzett a szövetség, hogy az országban javuljanak a futball körélményei és az infrastruktúrája. Ennek köszönhetően a jövőben jobb csapatok állhatnak majd a pro licences edzők rendelkezésére, legalábbis ezt segíti elő a Bozsik-program, amelynek révén egyre több gyerek futballozik, és az utánpótlásképzés színvonala is emelkedett” – mondta Csányi.

Az új diplomások nevében Kenyeres Imre mondott köszönetet, és az ünnepség után azonnal edzőruhára cserélte öltönyét, mert kezdődött a világbajnoki selejtezősorozat pénteki, andorrai rajtjára készülő válogatott tréningje.

A friss diplomások
Bódog Tamás, Bozsik Péter, Brekk János, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Horváth Károly, Kenyeres Imre, Kis László, Klement István, Lipcsei Péter, Máté Csaba, Mátyus János, Neumann Gábor, Szíjjártó István, Ifj. Tajti József, Török László, Vincze István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik