Foci

Hulk a Zenitbe igazol

Hulk (hulk, )
Hulk (hulk, )

A Porto labdarúgócsapatának brazil támadója, Hulk a hírek szerint 50 millió euróért lesz a Zenit játékosa.

Az orosz Szport Ekszpressz honlapja címoldalon kürtölte világgá, hogy a Zenit mindenben megállapodott a Portóval Hulk átigazolása ügyében. A portugál csapat honlapja egyelőre nem emlékezik meg a transzferről, ám az orosz csapat site-ján, ha nagy nehezen is, de bejött az erről szóló cikk, így hivatalosnak tekinthetjük az üzletet.

A brazil támadó öt évre kötelezte el magát, a szentpéterváriak pedig 50 millió euró körüli összeget fizetnek ki érte. Ezt három év alatt csengetné ki a Zenit, amely főleg a Bajnokok Ligájából befolyt pénzekből fedezné az átigazolást.

A 26 esztendős játékos 2005-ben állt légiósnak, akkor Japán felé vette az irányt, majd 2008-ban igazolta le a Porto, melynek színeiben 103 bajnokin 55 gólig jutott. A luzitán csapattal Portugáliában mindent megnyert, ezen felül az Európa Liga trófeáját is magasba emelhette. Brazília válogatottjában eddig 13-szor szerepelt, valamint tagja volt az olimpiai csapatnak is, amely ezüstéremmel zárta a londoni játékokat.

Nem Hulk az egyetlen, aki hétfőn Oroszországba szerződött. Az Anzsui Mahacskala a Real Madridból erősített, Lassana Diarra négy évre írt alá a dagesztáni együtteshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik