Foci

Hihetetlen, mit művelt van Persie

robin van persie (robin van persie)
robin van persie (robin van persie)

A Manchester United 1-2-ről, az utolsó percekben nyerte meg southamptoni bajnokiját, köszönhetően klasszis támadójának.

Önmagához képest is rosszul játszott a Manchester United a Southampton elleni idegenbeli bajnokin. A második félidő hajrájáig nem sok elképzelés volt a United támadójátékában, és addigra már 2-1-re vezetett a hazai csapat.

A Soton remekül játszott, helyzeteket dolgozott ki, és az utolsó pillanatokban elkövetett védekezésbeli bakiktól eltekintve jól is védekezett a Vörös Ördögök ellen. De a United nem lenne United, és az angol bajnokság sem angol bajnokság, ha nem történt volna drámai fordulat az utolsó pillanatokban.

Már az önmagában dráma, volt, hogy Robin van Persie, az Arsenaltól érkezett holland ász flegmán és gyengén “panenkázott” el egy 11-est 1-2-nél.

Akkor megvolt az esély arra, hogy hiába szerezte ő az első manchesteri gólt, rákenik a vereséget. De nem kellett, mert aztán előbb Rio Ferdinand fejese után csapott le a kapufáról kipattanó labdára, majd Hernandez 92. percben elvégzett szögletét fejelte hihetetlenül pontosan a kapuba. Így nyert a United, van Persie pedig mesterhármasával bűnbakból hős lett.

Egyes Arsenal-drukkerek már azt mondogatták, valójában nem is kettő, hanem öt gólt lőttek vasárnap (az Arsenal 2-0-ra nyert Liverpoolban. Mindenesetre Sir Alex Ferguson 1000. United-bajnokiján van Persie megszerezte 100. gólját a Premier League-ben.

“Meglepődtem Robin 11-esén, mert akárhányszor gyakorol, mindig valamelyik sarkot célozza meg. Elhibázta, de fel tudott állni. Hatszor lőtt kapura, igazi veszélyt jelentett az ellenfélnek. Az első gólja különösen zseniális volt, az, hogy uralta a labdát, majd ellőtte. A fejes is gyönyörű volt, nagyszerű játékosunk lesz Robin a jövőben” – így Ferguson.

A Szentek menedzsere, Nigel Adkins érthetően csalódott volt, már csak azért is, mert a Manchester City ellen is vezettek idegenben 2-1-re, de ott is kikaptak 3-2-re.

“Újoncként szereztünk két gólt a Manchester United ellen, és sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Lambert és Puncheon nagyon jól játszott, de Adam Lallana is. Folyamatosan koncentrálni kell. Clyne ezt nem tette meg, van Persie azonnal büntetett. Két szögleten múlt a dolog” – értékelt a menedzser.

Videó – a meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik