Foci

Milánóban nyert rangadót a Roma, Tőzsérék kikaptak

AS Roma (as roma, )
AS Roma (as roma, )

Az AS Roma együttese 3-1-re nyert az Inter vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokságban. A Genoa Tőzsér Dániellel a soraiban 3-2-re maradt alul Szicíliában.

Még csak a második fordulónál jár a Serie A, de máris rendeztek egy csúcsrangadót, az AS Roma vendégeskedett az Internél. A milánói kék-feketék kissé beragadtak a rajtnál, a védelem ingatag lábakon állt, így a veterán Totti beadása után Florenzi fejelt a hálóba. Az Inter még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott, Cassano lövése pattant fel Burdissón, majd végül a gólvonal mögött landolt a labda.

A második félidő kissé álmosan kezdődött, majd a Roma mozgósított erőket támadásban, Totti álompassza után pedig Osvaldo emelt a hálóba. A 81. percben egy újabb kapitális védelmi hiba ágyazott meg az újabb fővárosi gólnak, az első félidőben megsérülő De Rossi helyére beálló Marquinho vett le egy labdát a kaputól pár méterre, majd kisodródott helyzetből lőtt el a borzalmasan helyezkedő Castellazzi mellett. A hajrában még kiállították Osvaldót, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, 3-1-re nyert a Roma.

Videó – A meccs góljai:


Tőzsér Dániel kezdőként kapott lehetőséget a Genoában, amely Szicíliába látogatott a Cataniahoz. A vendégek szereztek vezetést az első félidőben, a második felvonásban azonban két perc is elegendő volt a hazaiaknak a fordításhoz. Jankovic a 82. percben egyenlíteni tudott, azonban postafordultával újabb gólt kapott a Genoa, 3-2-es szicíliai győzelem lett a vége. A magyar középpályás kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, ám a meccstudósításokban nem esett szó a teljesítményéről.

Hazai pályán nyert a Lazio, a Napoli, a Parma és a Sampdoria is, a Cagliari pedig 1-1-et játszott az Atalantával.

Eredmények – Serie A, 2. forduló

Cagliari–Atalanta 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Ekdal (90.) illetve Denis (81.)
Piros lap: Peluso (28.)

Catania–Genoa 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Bergessio (66., 68.), Lodi (84.) illetve Kucka (26.), Jankovic (82.)

Internazionale–AS Roma 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Cassano (45.) illetve Florenzi (15.), Osvaldo (67.), Marquinho (81.)
Piros lap: Osvaldo (90.)

Lazio–Palermo 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Klose (39., 83.), Candreva (56.)

Napoli–Fiorentina 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Hamsik (55.), Dzemaili (75.) illetve Jovetic (87.)

Parma–Chievo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Belfodil (32.), Rosi (86.)

Sampdoria–Siena 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Lopez (45.), Gastaldello (68.) illetve Vergassola (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik