Foci

Hozta a kötelezőt a Vidi a Balaton partján

A bajnoki ezüstérmes Videoton 3-1-re nyert a Siófok vendégeként az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómeccsén. A székesfehérváriak legutóbb 1997-ben nyertek a Balaton partján.

Nem kényeztettek el minket a csapatok az első félidőben, már ami a helyzeteket illeti. A csütörtökön fantasztikus sikert elérő Videoton diktálta a tempót a meccsen, a 14. percben pedig egy könnyen eladott labda után Haraszti indult meg a siófoki kapu irányába, egy csellel megfektetett egy védőt (aki saját csapattársát rúgta fel végül), majd a kapujából kimozduló Kurucz mellett a hálóba gurított (0-1). Érdekesség, hogy ebben az idényben ez volt a piros-kékek első olyan bajnoki gólja, ami az első félidőben esett.

A Siófok 24 esztendős kapusa kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy három éven át tartozott az angol West Ham United kötelékébe a hét elején írt alá a Balaton partjára.

A folytatásban is a Vidi dominált, ám játékosai nem szántották fel a pályát, pont annyit adtak ki magukból, ami a vezetés megőrzéséhez kellett. Az 52. percben szisszenhettünk fel legközelebb, ekkor Haraszti labdájával Gyurcsó indult meg, húzott egy szép cselt a tizenhatoson belül, Kurucz azonban fogta lapos lövését.

A 76. minutumban emberelőnybe kerültek a fehérváriak, Deák utolsó emberként buktatta Kovácsot. Az eset miatt megítélt szabadrúgásnál Mitrovic állt a labda mögé, majd jól vette észre, hogy Kurucz behúzódott a sorfal mögé, így a kapu üresen maradt bal oldalába lőtt (0-2).

A végén szorosabbá tette a meccset a Siófok, Pál tört be a tizenhatoson belülre, Zamostnyhoz játszott, a fiatal csatár felpörgette magának a labdát, majd laposan az alsóba lőtt (1-2). Nem izgulhattunk sokáig, a csereként beálló Oliveira ugyanis egy okos megoldással újra kettőre növdelte a különbséget, 3-1-re nyert a Videoton. 15 év után tudott nyerni ismét a Balaton-partján a székesfehérvári együttes.

A sereghajtó Siófok maradt az egyetlen csapat, amelyik még nem tudott meccset nyerni az OTP Bank Liga 2012-13-as szezonjában.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Siófok, 2000 néző, Vezette: Kassai Viktor

FGSZ Siófok-Videoton FC 1-3 (0-1)

Siófok: Kurucz – Kiss Zs. (Fülöp, 78.), Deák, Nyári, Fejes – Pál Sz., Kecskés (Egerszegi, 64.), Kiss M. (Zamostny, a szünetben), Windecker, Sipos N. – Dajic Vezetőedző: Horváth Károly

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinícius, Szekeres A., Héctor Sánchez – Renato Neto, Tóth B. (Mitrovic, 57.) , Kovács I., U. Nikolic (Torghelle, 62.), Gyurcsó – Haraszti (Oliveira, 74.) Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Zamostny (84.), illetve Haraszti (14.), Mitrovic (76.), Oliveira (89.)

Sárga lap: Kiss Zs. (54.), Kecskés (60.), Nyári (66.), illetve Tóth B. (57.)

Piros lap: Deák (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik