Foci

Az Arsenal újoncai legyőzték a Liverpoolt

podolski (lukas podolski, )
podolski (lukas podolski, )

Az Arsenal idegenben 2-0-ra legyőzte a Liverpoolt, az Ágyúsok góljait a két nyári igazolás, Lukas Podolski és Santi Cazorla szerezte.

A Premier League 3. fordulójának rangadóján a két forduló után nyeretlen Liverpool fogadta a hasonló cipőben járó Arsenalt.

Ennek ellenére úgy tűnt, mintha nem az Anfield Road-on, hanem a londoni Emirates-ben játszanának, az Ágyúsok diktálták a meccs menetét.

Ráadásul a 31. percben a vezetést is megszerezte az Arsenal, mégpedig egy különleges góllal, hiszen a német Lukas Podolski Santi Casorla passzából első gólját szerezte új csapatában.

A szünet után sem változott döntően a játék képe, igazi erőt csak a Vörösöket buzdító drukkerek képviseltek. Egyórányi játék után kezdtek éledezni a liverpooliak, amiben az uruguayi csatár, Luis Suárez járt az élen.

Gólt azonban megint az Arsenal szerzett. Ezúttal fordított volt a szereposztás, a Málagából szerződtetett spanyol Santi Casorla kényszerítőzött Podolskival, majd a lomhán mozduló liverpooli honfitársa, Pepe Reina hasa alatt ő is meglőtte első gólját az Arsenalban.

A második Arsenal-találat utáni bő 20 percben a Liverpool többször is közel járt a szépítéshez, azonban ez végül nem sikerült, az Arsenal idegenben tudott 2-0-ra győzni, a hazaiak pedig három forduló után még nyeretlenek.

A brit sajtó utánajárt, a Liverpool három forduló jutáni egy pontja félévszázados negatív rekord, a Vörösök utoljára az 1962/63-as szezonban kezdtek ilyen pocsékul.

Eredmény – Premier League, 3. Forduló

Liverpool-Arsenal 0-2 (0-1)

Gólszerző: Podolski (31.), Casorla (68.)
Sárga lap: Skrtel (47.), Shelvey (91.), illetve Mertesacker (6.), Arteta (27.)

Videó: az Arsenal liverpooli találatai

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik