Foci

A Fradi edzője csalódott, a Győré büszke

Több meglepő eredmény is született a labdarúgó OTP Bank Liga szombati mérkőzésein. A szakvezetők reálisan értékelnek.

Négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I.-ben szombaton. A válogatott meccsek miatti szünet előtt a Pápa megszerezte első győzelmét, a Kaposvár 3-0-s legyőzésével.

A forduló legnagyobb meglepetése ez talán, legalábbis a gólkülönbség mindenképpen. A meccsen még Kovács László megbízott edző irányította a pápaiakat, a találkozó után viszont már kinevezték a régi-új vezetőedzőt, Zsivóczky Gyulát.

A Győri ETO meglepően magabiztosan nyert Diósgyőrben: a hazaiak nem tudtak mit kezdeni Koltai Tamással, a válogatott középpályás három gólt lőtt, ezzel nyert Pintér Attila együttese.

“Éltek a vendégek a hibáinkkal. Itthon dominálnunk kell, ha visszaállunk, akkor lehet nem ennyi a végeredmény. Gratulálok az ETO-nak. A Videoton meccsig sok dolgunk lesz még” – mondta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője a találkozót követően.

Pintér Attila viszont érthetően boldog volt a lefújást követően: “A találkozó előtt mondtam Koltainak viccesen, hogy kellenének a nagy gólok. Sikerült jól játszania, ahogy az egész csapatnak. A nagy meleg miatt migrént kaptak a játékosaim, amiért cserélnem kellett. Át kellene gondolni, hogy ilyen melegben érdemes-e meccset játszani. Ma megmutatta az együttes, hogy tud egymásért küzdeni. Megyünk tovább és a következő feladatra koncentrálunk” – így a Győr mestere.

Második magyarországi meccsén sem tudta a Ferencvárost győzelemre vezetni a holland Ricardo Moniz. A zöld-fehérek pedig már 2-0-ra is vezettek az Eger ellen, de végül meg kellett elégedniük a 2-2-es döntetlennel.

“Úgy érzem, hogy mi tettük erőssé az ellenfelet azzal, hogy labdákat veszítettünk. Nem tudtuk megtartani a vezetésünket, ez egyértelműen a koncentráció hiánya miatt következett be. Az eredményekért én vagyok a felelős, nem nyertünk a múlt héten, és most sem, így természetesen csalódott vagyok, de pozitívnak kell maradnunk és dolgoznunk kell tovább” – mondta önkiritikusan Ricardo Moniz.

“Fontos, hogy olyan emberek vannak a kispadon, mint például Németh Norbert, aki csereként beállva kihúzta a csapatot a bajból. Sikernek tartom, hogy egy pontot szereztünk a Fradi ellen” – ez már Simon Antal, az Eger edzőjének összegzése.

Sokan kíváncsika voltak arra, hogy a Paks új szakvezetője, Tomislav Sivic hogyan mutatkozik be a kispadon. A Haladás elleni idegenbeli meccs nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a szombathelyiek jó formában vannak. Végül azonban nyert a Paks idegenben 2-1-re. Hogy hogyan reagált a két vezetőedző az eredményre, kiderül az alábbi videóból.

Videó – a Haladás-Paks meccs sajtótájékoztatója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik