Foci

Nincs szégyellnivalója a Honvédnak

Marco Rossi (marco rossi, )
Marco Rossi (marco rossi, )

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője kissé csalódottan, ám reálisan értékelte csapata MTK elleni vereségét.

Amint arról pénteken este írtunk, az MTK 2-1-re nyerte meg a veretlenek csatáját a magyar labdarúgó-élvonal hatodik fordulójában, ezzel a tabella élére ugrott. Garami József szerint nem volt érdemtelen az kék-fehérek sikere.

„Az első húsz percben beszorultunk, majd utána azért kiigazodtunk, voltak lehetőségeink is. Az első félidő végén akcióból eredményesek voltunk. A második félidőben mindkét csapat nagyon küzdött, nagy iram volt. A játék színvonalát a sok ütközés másrészt a szél is befolyásolta. Voltak gyönyörű akciók mind a két oldalon, nekünk sikerült még egy gólt szereznünk. Egy jó indítás után Hrepka elment szépen, a tizenegyest értékesítettük. A vége felé a csapat már csak arra ment, hogy tartsuk az eredményt, a Honvéd pedig nagy erővel rohamozott. De álltuk a sarat.”

Marco Rossi, a házigazda Budapest Honvéd vezetőedzője a mutatott játékkal nem, játékosai hozzáállásával azonban elégedett volt.

„A mai találkozón ugyanazt tudom mondani, mint a Ferencváros ellen. A játékosaim nem játszottak jól, de a dicséret megilleti őket, mindent megtettek, hogy győztesen hagyhassák el a játékteret. Az ellenfelünk ismét egy jó csapat volt, nagyon gyors játékosokkal, és meglehetősen korszerű taktikával. Nálunk ma hiányzott a szerencse. A csapat végig nyomta a második félidőt, mint a Paks ellen, ott sikerült az egyenlítés, ma ez nem jött össze.”

Míg a Honvéd első vereségét könyvelte el, addig a Kecskemét először nyert a most zajló szezonban. A lilák Pécsről hozták el mind a három pontot egy nem túl látványos mérkőzésen.

„Ez ellen a célfutball ellen nem tudtunk mit kezdeni. Továbbra sem tudunk gól rúgni, ellenben sikerül ártalmatlan szituációból gólt kapni. Remélem, hogy a következő két hétben összetudjuk rántani a csapatot” – mondta a meccs után Supka Attila, a Mecsekaljaiak trénere.

„Ma célfutballt játszottunk. Stabil védekezésből kontrákra építettünk. Gratulálok az egész csapatnak és azért külön hálás vagyok a stábnak, hogy Balázs Zsolt szerződését ma délutánra sikerült realizálni” – így kecskeméti oldalról Török László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik