Foci

Jó játékkal akar nyerni a Fradi

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmei. Pályára lép a Ferencváros, rangadót vív a DVTK és a Győr.

A szombat Miskolcon kezdődik a magyar labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a Diósgyőr vendége a zsinórban negyedik győzelmére hajtó Győri ETO lesz. Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője szerint olyan ellenfél látogat Miskolcra, melyet nem véletlenül neveznek bajnokesélyesnek.

„Mi azt szeretjük, ha ilyen csapatokkal küzdhetünk meg és nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy fel tudjuk venni velük szemben a kesztyűt. Sokan azt hiszik, de nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben, már csak a sérültjeink miatt sem. Nehéz mérkőzést várok, valamint nagy küzdelmet és azt szeretném, ha itthon maradna a három pont. A 12. játékosunk a Siófok elleni találkozón nagyon sokat segített, bízom benne, ezúttal is meg tudjuk örvendeztetni őket.” (dvtk.eu)

A 12. játékost, vagyis a híres miskolci szurkolótábort Pintér Attila, az ETO trénere is kiemelte.

„Mindig is szervezett csapat volt a Diósgyőr. Így volt ez a tavaly és idén is. A tizenkettedik játékosuk a közönség, amely nagy erőt ad a DVTK-nak. Remélem, hogy telt ház lesz, és a mi játékosaink is átveszik majd a hangulatot, hogy minél eredményesebb teljesítményre legyenek képesek. Jó mérkőzésen nyerni szeretnénk, mert amikor az ETO pályára lép, mindenhol a győzelemre játszunk.” (eto.hu)

DVTK – Győri ETO 14 óra (TV: m2)
Miskolc, Vezeti: Szabó Zsolt

Ezt követően Debrecen lesz az úti cél, ahol a „hazai” pályán játszó Eger a Ferencvárost fogadja. Az újonc az előző fordulóban nyert, így folytatná a jó sorozatot, a Fradi ugyanakkor a Ricardo Moniz-éra első sikerére hajt.

„Annyi esélyünk lehet, hogy egy alakuló csapatról van szó, amelyben akadnak jó játékosok, de meg kell találni számukra a rendszert, amiben eredményesen futballozhatnak. A kérdést az jelenti, hogy ez mikorra sikerül. Lehet, hogy néhány hét, lehet, hogy több, nekünk ma kell velük játszani. Most az a legfontosabb, hogy a Fradi jelentette akadályt vegyük sikerrel” – mondta Simon Attila a heol.hu-nak.

Moniz szerint nehéz ellenfél a Heves megyei társaság, de nem csak győzelmet, hanem szép játékot remél övéitől.

„Nagyon veszélyes csapat, láttam a Paks elleni mérkőzésüket. Van néhány olyan játékosuk, akikre jobban oda kell figyelnünk. Fő fegyverük a kontratámadásban és a pontrúgásokban rejlik. Szép játékot és győzelmet várok csapatomtól.” (fradi.hu)

Eger – Ferencváros 16 óra (TV: Sport1)
Debrecen, Vezeti: Solymosi Péter

Ezzel egyidőben játszik majd a Haladás a Pakssal. Előbbi együttes legutóbb a Videoton otthonában elveszítette veretlenségét, Artner Tamás fiai ezt a zakót javítanák ki.

„Nyilván Tomiszlav Szivics sem szeretne vereséggel kezdeni, ezért biztosan nem fognak fejjel a falnak rohanni, hiszen a döntetlen jó eredmény lehet számukra. Szervezett, jó csapattal találkoznk szombaton, amely az utóbbi években rendre a tabella élmezőnyében végzett.” (haladas.hu)

Artner is utalt rá, hogy új edző van Pakson, mégpedig Tomiszlav Szivics, aki korábban Kecskeméten játszatott igen látványos focit. Persze csodákra ő sem képes két nap alatt, meglátjuk mit hoz az első mérkőzés.

Szombathelyi Haladás – MVM Paks 16 óra
Szombathely, Vezeti: Böcskei Balázs

A játéknapot a Pápa-Kaposvár összecsapás zárja. A Lombardnál is edzőváltás volt a héten, ifj. Bene Ferenc elköszönt a még nyeretlen együttestől, Kovács László megbízott edzőként vezeti harcba a pápaiakat.

A Kaposvár mindeközben már kétszer is nyert ebben az idényben, legutóbb pedig kettős emberhátrányban is pontot tudott menteni a Pécs ellen. Zámbó Bence, a csapat védője szerint Pápára már három pontért megy a Rákóczi.

Lombard Pápa – Kaposvári Rákóczi 18.30 (TV: Sport1)
Pápa, Vezeti: Erdős József

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik