Foci

Falcao elintézte a Chelsea-t

Az Atlético Madrid nyerte az európai Szuperkupát, miután a kolumbiai támadó triplájának is köszönhetően 4-1-re nyert a Chelsea ellen.

Pénteken az utolsó monacói finálét rendezték, Falcao pedig a jelek szerint emlékezetessé akarta tenni a búcsút, ugyanis már a hatodik percben beköszönt (0-1). Az Európa Liga-győztes ezt követően sem állt le, a 19. minutumban pedig már kettő volt közte, újra a kolumbiai villant (0-2).

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea rendezte ezt követően a sorokat, ám nem tudta feltörni a madridiak védelmét. Slusszpoénként Falcao még a szünet előtt is betalált (0-3).

Fordulás után azt hihette az ember, hogy a londoniak faragnak hátrányukból, ehhez képest Miranda révén tovább nőtt a különbség a felek között (0-4), Cahill csak egy szöglet után tudott szépíteni (1-4). A Szuperkupa-döntőt így meglepően simán nyerte az Atléti, amely 2010 után emelhette magasba újra a serleget.

Monaco 1998 óta sorozatban 15-ször adott otthont a Szuperkupának, de az európai szövetség (UEFA) korábbi döntése értelmében a jövő évtől már mindig más stadionban tartják a BL- és EL-győztes csapat csatáját. Jövőre Prága lesz a helyszín.

Eredmény – európai Szuperkupa-döntő
Chelsea – Atlético Madrid 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Cahill (74.) illetve Falcao (6., 19., 45.), Miranda (60.)

 

Videó – a gólok:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik