Foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (Foci, labdarúgás)
Foci

A Barca nyert Telkiben

A Barcelona öregfiúk nyerték a Kubala Kupát, melyet a telki edzőközpontban rendezett 2. FociFesztiválon játszottak.

A Barcelona mellett az Espanyol és a Dunai Antal által irányított magyar öregfiúk válogatott 45 perces mérkőzéseken mérte össze tudását a trófeáért.

Az első meccsen a Barcelona 2-0-ra legyőzte a magyar csapatot, majd gól nélküli döntetlent játszott városi riválisával, a záró összecsapáson a magyarok 4-2-re múlták felül az Espanyolt. A tornagyőzelemért járó trófeát Carlos Kubala, a világklasszis játékos fia adta át.

A két barcelonai együttesben korábbi spanyol válogatott futballisták léptek pályára: Jordi Lardin, Rafael Carlos Maranon, Victor Munoz, Roberto Fernandez, illetve Lionel Messi felfedezője, Carles Rexach. A magyar csapatban többek között Illés Béla, Lipcsei Péter, Halmai Gábor, Kovács Zoltán, Vincze Ottó, Brockhauser István, Mészöly Géza és Végh Zoltán kapott szerepet.

Magyarország és Szlovákia strandlabdarúgó-válogatottja is összecsapott egymással barátságos mérkőzésen, melyen a házigazdák győztek 5-3-ra.

A Széchenyi Bank-Egyetemi Bajnokok Ligáját, melyen a nyolc legnagyobb magyarországi felsőoktatási intézmény kispályás bajnokcsapata küzdött meg egymással, az ELTE együttese nyerte, a színész- és újságíró-válogatott rangadója pedig 3-3-as döntetlennel zárult.

A szervezők tájékoztatása szerint 2500-an látogattak ki a rendezvényre, melyen – ahogy tavaly a sakk – vendégsportként a cselgáncs is szerepet kapott. Jelen voltak londoni olimpikonok is, így Ungvári Miklós és Karakas Hedvig, a programokért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felelt.

 

Ajánlott videó