Foci

Veretlenek csatája következik

mtk hungária (i) (mtk hungária, )
mtk hungária (i) (mtk hungária, )

Az OTP Bank Liga hatodik fordulóját a Pécs-Kecskemét, és a Honvéd-MTK mérkőzés nyitja.

Az első találkozón az eddig pocsékul szereplő KTE – öt meccsből két döntetlen és három vereség – látogat a Mecsekaljára, ahol a középmezőnyhöz tartozó pécsiek várnak majd rájuk.

Az eddigi szereplés tükrében a vendég lilák számára nincs is más elfogadható lehetőség, csak a győzelem, így Török László vezetőedző is pontokat remél.

“Elképesztő balszerencse-sorozat sújt bennünket. Sok apróság, amelyek összeadódnak, és tendencia alakul ki belőle. Pedig semmivel sem vagyunk rosszabbak, mint tavaly ilyenkor. Némethre és Borira már nem számítok, Balázs Zsoltot viszont leigazoltuk a ZTE-től, csak az a baj, hogy az igazolása nem biztos, hogy elkészül holnapig. Ha nem, akkor Bartus játszik Bori helyén, a kapuban pedig az újonnan szerződtetett Borszéki véd. Akárhogy is, pontot kell szereznünk!” – mondta az nb1.hu-nak a tréner.

Ezzel szemben Supka Attila, a PMFC mestere a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, bízik csapatában.

“Úgy kell készülnünk, mint bármelyik mérkőzésre. A Kecskemét erős kerettel bír. Bízom abban, hogy az a folyamat, ami eddig jellemezte a csapat játékát, nem szakad meg és akkor eredményesek tudunk lenni. Csak egy-egy szituációban jobb döntéseket kell hozni a játékosoknak, hogy olyan megnyert meccseket – mint a Debrecen vagy a Kaposvár elleni, három ponttal tudjuk abszolválni.”

Pécsi MFC – Kecsekeméti TE, 17:00
Pécs, PMFC Stadion, vezető: Iványi Zoltán

A játéknap másik meccsén ismét fővárosi randagót láthatunk: a tabella harmadik helyzettje, az MTK látogat a listavezető Budapest Honvédhoz, így a két veretlen csatája igazi csemegének ígérkezik.

Garami József, a kék-fehérek vezetőedzője az mtkhungaria.hu-nak nyilatkozott a mérkőzésről.

“A Honvéd ellen nagyon koncentráltan kell futballoznunk, a kispestiek stabil játékot játszanak, szisztémájuk az egységes védekezésre alapul, ebből vezetnek gyors kontratámadásokat, és ennek köszönhetően komoly idegenbeli sikereket arattak például a Videoton és a Ferencváros otthonában. Mi is jól kezdtük a szezont a Honvédhoz hasonlóan, a gondok ellenére bízunk a jó eredményben és a veretlenség megőrzésében.”

“Nehéz meccs vár ránk, mindenki azt kérdezi, meddig bírjuk tartani a formánkat, erre azt mondhatom, igyekszünk tartani a koncentrációt és a fegyelmezettséget, meglátjuk, ez mire lesz elég” – mondta Marco Rossi, a kispestiek mestere a honvedfc.hu-nak.

Budapest Honvéd – MTK Hungária, 19:00
Budapest, Bozsik József Stadion, vezeti: Radványi Ádám

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik