Foci

Új igazolása révén megvan a KTE első sikere

A Kecskeméti TE-Phoenix Mecano Balázs Zsolt góljával 1-0 arányban nyerni tudott a Pécsi MFC-Mathias otthonában a labdarúgó NB I.-ben.

A nyeretlen és ezer sebből vérző Kecskemét annak a Pécsnek az otthonába látogatott, amely nem kényeztette el a szurkolóit az elmúlt időszakban, ugyanis 2-0-ról kikapott a Debrecentől, majd kettős emberelőnyben sem tudott nyerni a Kaposvár ellenében.

Supka Attila jól megszokott taktikája csak félig eredményes eddig a Mecsekalján, a csapat a középmezőnyben tanyázik, ez pedig Matyi Dezső tulajdonos számára nem biztos, hogy elég. A győzelmi kényszer jobban ott lebegett a KTE előtt, a lila-fehéreket elhagyta Bori Gábor és Németh Gábor a héten, érkezett viszont Borszéki a kapuba, valamint a zetés Balázs Zsolt és az ex-újpesti Nagy Patrik.

Az első félidőben lényegében nem alakult ki helyzet a találkozón, a pécsiek uralták a játékot, a kecskemétiek kontrázni próbáltak, és Jorginho és Litsingi többször jól is mozgott elöl, csak épp annyira nem, hogy abból igazi ziccer alakuljon ki. A hazaiaktól Wittrédi Dávid volt a legszorgalmasabb a szünetig.

Az 54. percben aztán előbb Okoronkwo, majd Krejci nagy lövését védte Borszéki Csaba. A 67. percben Savicot buktatták a pécsiek 22 méterre a kaputól, de nem ő végezte el a szabadot, hanem Pekár, aki fölélőtt. A meccs előtt a 18 éven aluli fiatalok 500 forintért vásárolhattak kötelező olvasmányokat a helyszínen. Bizonyára nem ők voltak azok, akik a “cigánybűnözés, cigánybűnözés, igenis van cigánybűnözés” rigmust nyomták a meccsen.

Unalmas meccs volt a kívülálló számára ez a találkozó, nem erőltették meg magukat a pályán lévők. Aztán a 83. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét: a csereként beállt friss igazolás, Balázs Zsolt kapott labdát a bal oldalon, bevezette a 16-oson belülre, és viszonylag éles szögből a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

Az utolsó percekben próbált futni az eredmény után a Pécs, de ez nem vezetett eredményre, így a Kecskeméti TE megszerezte idei első sikerét a bajnokságban.

Eredmény – labdarúgó NB I., 6. forduló

Pécsi MFC-Mathias – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)

Pécs, 1500 néző, vezette: Iványi

PMFC-Matias: Dibusz – Causic, Fodor, Krejci, Bodnár (Nagy Olivér, a szünetben) – Akassou (Demjén, 80.), Uzoma, Horváth – Wittrédi, Grumic (Szatmári, 73.), Okoronkwo. Vezetőedző: Supka Attila

KTE-Phoenix Mecano: Borszéki – Koszó, Balogh, Vaskó, Varga – Pekár (Balázs, 77.), Savic, Patvaros (Sós, 62.), Forró – Litsingi, Jorginho (Salami, 93.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Balázs (83.)

Sárga lap: Okoronkwo (62.), illetve Pekár (32.), Patvaros (38.), Vaskó (70.), Jorginho (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik