Foci

Paulo Sousa nagyra tartja a Vidi EL-ellenfeleit

Paulo Sousa (videoton fc, paulo sousa, trabzonspor, senol günes, )
Paulo Sousa (videoton fc, paulo sousa, trabzonspor, senol günes, )

A Videoton vezetőedzője felhívta rá a figyelmet, hogy csoportellenfeleik a Bajnokok Ligájában is rendszeres résztvevők.

A csütörtökön a török Trabzonspor ellen büntetőpárbajban továbbjutott Videoton a pénteki sorsoláson a G jelű kvartettbe került az Európa Liga főtábláján, a portugál Sporting Lisszabon, a svájci Basel és a belga Genk mellé, vagyis egy viszonylag könnyű csoportba, ahonnan majd az első kettő jut tovább.

Paulo Sousa és Marco Caneira korábban megfordult a Sportingban, a védő például a Vidi előtt épp a luzitánok labdarúgója volt, Renato Neto a Lisszabonból érkezett kölcsönbe Székesfehérvárra, a Genk kapuját pedig Köteles László védi.

Paulo Sousa igyekezett valamennyire elejét venni a hurráhangulatnak: „Az, hogy eljutottunk a csoportkörig, és ott a negyedik kalapba kerültünk, egyértelműen elővetítette, hogy nehéz, nálunk jelenleg előrébb rangsorolt ellenfeleket kaphatunk. Az a három csapat, amellyel meg kell küzdenünk a csoportmeccsek során, komoly múlttal rendelkezik az európai kupaporondon. Mindegyikük rendszeres BL-résztvevő, ez pedig jól mutatja az erejüket. A Genk, a Sporting és a Basel csapatát a következő napokban elemezzük ki” – hangzott a portugál tréner első reakciója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik