Foci

Megvan a hollandok kerete a mieink ellen

louis van gaal (louis van gaal)
louis van gaal (louis van gaal)

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kijelölte a nemzeti csapat világbajnoki selejtezőkre vonatkozó keretét.

Megnevezte tehát 23 fős csapatát van Gaal, aki először szeptember 7-én Törökország, majd szeptember 11-én Magyarország ellen vezeti hadba övéit a brazíliai világbajnokság szellemében.

A Barcelona, a PSV, valamint a Bayern München korábbi szakvezetője kihagyta a csapatból az épp pénteken csapatot váltó Rafael van der Vaartot (Tottenham–Hamburg) és Nigel de Jongot (Manchester City–Milan), valamint Ibrahim Afellayt és Gregory van der Wielt.

„Nem sokat játszottak az utóbbi időben, és csapatváltáson is átestek vagy áteshetnek. Egy vb-selejtezőn fittnek kell lenni, és ezek a srácok most nem azok. Az ajtó mindannyiuk előtt nyitva áll” – mondta van Gaal.

A Feyenoord védője, Daryl Janmaat először válogatott, és most mutatkozhat be Jordy Clasie és Bas Dost is.

A vb-csoportban a mieink és a törökök mellett még a románokkal, az észtekkel és Andorrával kell megküzdenie a hollandoknak.

A holland labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Tim Krul (Newcastle), Maarten Stekelenburg (Roma), Michel Vorm (Swansea)

Védők: John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daryl Janmaat (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)

Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)

Támadók: Bas Dost (Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik