Foci

Vilanova büszke, Mourinho meg sem szólalt

José Mourinho, Tito Vilanova (josé mourinho, tito vilanova, )
José Mourinho, Tito Vilanova (josé mourinho, tito vilanova, )

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője nem nyilatkozott csapata Szuperkupa-győzelme után.

Szerdán késő este a Real Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Barcelonát, így idegenben lőtt góljainak köszönhetően elhódította a spanyol Szuperkupát. José Mourinho, a blancók trénere előzetesen úgy fogalmazott, hogy nem a győzelem érdekli, sokkal inkább játékosai hozzáállása.

Sokan kíváncsiak lettek volna, hogy a luzitán vajon elégedett volt-e a látottakkal, ám a portugál nem nyilatkozott, helyette segítője, Aitor Karanka vett részt a sajtótájékoztatón.

„Már az elejétől kezdve irányítottuk a mérkőzést, a korai gól, majd a kiállítás is kedvezett nekünk. Számos helyzetet kidolgoztunk, főleg az első félidőben, az eredmény hűen tükrözi a pályán látottakat. Ugyanakkor, ha az első felvonásban kihasználtunk volna több ziccert is, akkor még igazságosabb lett volna az eredmény. Ez a meccs döntött a kupa sorsáról és nagyon kellett ez nekünk az odavágó után.”

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője nagyon büszke volt játékosaira.

„Az első félidő nem volt méltó hozzánk, de a második felvonás miatt ez volt az egyik legszebb estém a Barcelonánál. Tíz emberrel is kontrolláltuk a meccset, helyzeteket dolgoztunk ki, nem álltunk bekkelni a kontrákra várva. Szeretnék gratulálni a Madridnak a győzelméhez.”

A Real Madrid 87-86-ra áll az egymás elleni győzelmek tekintetében az eddigi 221 mérkőzésen. Legutóbb 80 évvel ezelőtt billent a Barcelona felé az örökmérleg nyelve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik